Træt af serier i sofaen? Her er 7 koncerter du skal se

Den næste måned kan du opleve danske og internationale stjerner som The Killers, Stine Bramsen og Sort Sol.

Stine Bramsen, The Killers og Sort Sol er nogen af de navne, du kan opleve den kommende tid. Foto: Scanpix/Getty Images

Vintermånederne kan være hårde at komme igennem, og for mange begrænser de kulturelle aktiviteter sig for tiden sandsynligvis primært til at fange en film eller tv-serie i sofaen.

Men ligesom vi går mod lysere tider, så skruer landets spillesteder også op for tilbuddene den kommende tid.

Her er syv af de mest interessante koncerter den næste måned, som du kan lade dig inspirere af.

Popdronning hopper i tourbussen

Som forsanger i Alphabeat startede Stine Bramsen sin karriere ud med international succes, men siden gruppen i 2013 gik i tidsubestemt dvale, har hun etableret sig som solokunstner i egen ret.

I 2015 udsendte hun solodebuten 'Fiftyseven', der gik nummer et herhjemme, og sidste år udkom singlen 'L.A.C.K.'.

Men mon ikke også der er et par nye numre, når hun de kommende uger drager på turné med stop i ni danske byer.

Turné fra den 15. februar-3. marts. Se oversigt her

Las Vegas-gruppe lufter de store omkvæd

Det er efterhånden næsten 14 år siden The Killers for første gang gjorde opmærksom på sig selv med debutalbummet 'Hot Fuss', der i 2006 blev fulgt op af hitpladen 'Sam's Town', hvor de store, medrivende popomkvæd stod i kø.

Las Vegas-gruppen har formået at holde sig relevante, senest med 'Wonderful Wonderful', der udkom sidste år.

Derfor er det en af landets største scener, i Royal Arena, forsanger Brandon Flowers og co. indtager i slutningen af denne måned.

Søndag den 25. februar. Royal Arena i København

Rapkonge indtager royalt spillested

Da billetterne til KendrickLamars kommende koncert blev sat til salg, var meldingen lynhurtigt, at den var udsolgt.

Men klikker man sig lidt rundt på Royal Arenas hjemmeside, ender man hos billetudbyderen Ticketmaster. Her viser det sig lidt overraskende, at der faktisk stadig er billetter at få i de dyrere prisklasser, hvis man gerne vil se tidens mest toneangivende mikrofonkontrollør.

Torsdag den 1. marts. Royal Arena i København

Electrorockere præsenterer nye sange live

I fredags udkom danske Vetos første album i næsten syv år, '16 Colors', hvor electrorockerne arbejder med et mere eksperimenterende og organisk udtryk.

Som det sig hør og bør, følger de op på den begivenhed med en god håndfuld koncerter i landets fire største byer.

Koncerterne i Aarhus og København var hurtigt udsolgte, men der er blevet sat ekstrakoncerter op begge steder, og i Odense og Aalborg er der også stadig billetter i salg

Turné fra den 8. marts-16. marts. Se oversigt her

Rutineret gruppe eksperimenterer på livet løs

Det var lidt af en begivenhed, da Sort Sol efter ekstremt langt tilløb sidste år udsendte deres første studiealbum i hele 16 år.

Og med 'Stor langsom stjerne' beviste den rutinerede rockgruppe, at de langt fra er færdige med at eksperimentere med deres lydbillede.

Nåede man ikke at fange bandet live sidste år, byder muligheden sig igen i næste måned, hvor de giver fem koncerter i Aarhus, København, Thisted, Vejle og Roskilde, og det er pt. muligt at indløse billet til alle shows.

Turné fra den 9.-29-marts. Se oversigt her

Engelsk rockrod viser sin modne side

I starten af 00'erne var The Libertines det hotteste rockband i England, anført af forsanger Peter Doherty, der skrev højstemte og drivende romantiske tekster, mens han væltede sig i sprut og stoffer.

Efter i mange år at have danset på kanten af et tidligt exit på grund af sin hedonistiske livsstil virker den nu 38-årige englænder til de seneste år at have fået bedre styr på sine prioriteter. Hans aktuelle live-form kan publikum i Aarhus tjekke ud i næste måned.

Torsdag den 15. marts. Train i Aarhus

Raptalent gæster Aarhus og København

Som et lyn fra en klar himmel bragede den unge rapper Desiigner i 2015 igennem med debutsinglen 'Panda', der strøg til tops på den amerikanske singlehitliste, godt hjulpet på vej af, at Kanye West samplede nummeret på albummet 'The Life of Pablo'.

Siden har Sidney Royel Selby III, som dåbsattesten lyder, udsendt et mixtape og en god håndfuld singler, men arbejder efter sigende både på en ep og et album.

Der burde derfor være god mulighed for, at han lufter nyt materiale, når han optræder i Aarhus og København i slutningen af marts.

Tirsdag den 20. marts på Train i Aarhus. Onsdag den 21. marts i Den Grå Hal i København.

Facebook
Twitter