Tre popstjerner deler favorit: Denne sang har jeg hørt mest i år

Vi har spurgt tre danske musikere og sangere, hvad de har lyttet mest til i 2017.

Lau Højen fra Carpark North, Soleima og Rasmus Walter deler deres mest afspillede sang med dig her. (© Scanpix og Dennis Morton)

Det er den tid på året, hvor mange af os finder ud af, hvilken sang vi har hørt flest gange i årets løb.

Nogle gange er resultatet overraskende - andre gange er det helt som forventet.

Sådan er det også med dem, der selv lever af at levere soundtracket til din hverdag, nemlig musikerne selv.

Vi har spurgt tre danske popstjerner, hvilket nummer de har rålyttet mest til i 2017.

(© sCANPIX)

Lau Højen fra Carpark North

- Det, jeg har lyttet mest til – i hvert fald i sidste halvdel af året – er soundtracket til ’Blade Runner 2049’, som jeg synes er en meget inspirerende film. Det sjove er, at jeg kan huske, at soundtracket til den første ’Blade Runner’ toppede min itunes-liste, da jeg var omkring de 20 år.

- Jeg har hørt det meget, når jeg kører bil, eller når jeg er på turné. I min hverdag får jeg faktisk lyttet alt for lidt til musik. Jeg synes, det er nemmere at skabe det der lytterum, når jeg er på farten. Jeg elsker at høre musik på rejser.

(© dr)

Soleima

- Jeg har lyttet mest til Tom Tripp med ’Aurelia’. Det er lidt overraskende, at det lige er den, men det er et af de numre, der virkelig har været på repeat for omkring tre måneders tid siden. Det er et stykke tid siden, jeg har hørt den, men den er virkelig god, og jeg skal da snart lytte til den igen.

- Nummeret har en meget organisk lyd, hvor trommerne lyder som trommer, og hvor der er en rigtig guitar på. Han er utrolig god til at synge, og hvis man skal være rigtig sød, så er han faktisk lidt Frank Ocean-agtig.

(© sCANPIX)

Rasmus Walter

- Som så mange andre musikere, hører jeg faktisk ikke så meget Spotify – man sidder jo begravet i sin egen musik. Så det nummer, jeg har lyttet mest til i år, må være ’Pain’ med War On Drugs, som jeg har på lp.

- Hele den plade er god og skaber en helt særlig stemning. Faktisk ville jeg ønske, det var sådan noget musik, jeg selv skrev, men det ender altid i en mere poppet retning med mig.

- Det er måske gået hen over hovedet på mange, at jeg også er guitarist – mange ser mig som sanger – men med den her sang, er det mit guitarist-nørde-hoved, der kigger frem. I ’Pain’ er der en solo til sidst, som er helt vild. Man hører næsten aldrig en guitarsolo i radioen mere, så hvis man savner lidt af det, så skal man bare sætte ’Pain’ på.

Facebook
Twitter