Trommeslager i et af Danmarks bedste bands:- Jeg kan sgu ikke så godt lide at gå til koncert

The Minds of 99 har gæstet 'Moyo Live'. I den anledning afslører bandet deres drømmekoncerter.

Niels Brandt ved mikrofonen, da The Minds of 99 åbnede Orange Scene i 2015. I baggrunden sidder Louis Clausen ved trommerne. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Sophia Juliane Lydolph)

Danske The Minds of 99 kan noget med at optræde for et publikum.

I januar blev de hædret som årets live-navn ved prisuddelingen Steppeulven, og da Gaffa-Prisen blev uddelt i går, var de også nomineret i live-kategorien, men blev dog slået af Mads Langer. Til gengæld hjemtog de prisen for årets rockudgivelse.

Derfor ligger det lige for at høre bandet, hvilke koncerter de gerne selv ville se på dansk grund (som vi også har gjort nedenfor!).

Men lidt overraskende erbandets trommeslager Louis Barnholdt Clausen ikke selv er den store fan af live-oplevelser:

- Jeg kan sgu ikke så godt lide at gå til koncert. Det lyder måske mærkeligt, men jeg synes tit, det er kedeligt. Jeg bliver tit spurgt, om jeg vil med til en koncert, og så gider jeg ikke.

- Som musiker skal du virkelig hacke dig selv for at opleve koncerten, som en fan gør, siger forsanger Niels Brandt.

- Man står og obducerer det oppe i sit hoved og måler og vejer det, tilføjer synth-spiller Jacob Bech.

Men hvis bandets medlemmer helt selv skulle vælge, hvilke navne ville de så se på de store scener på sommerens festivaler?

I anledning af at bandet gæstede 'Moyo Live' på P3, har dr.dk spurgt dem om deres drømmekoncerter - uanset om de står i sol, måne og koncertkalenderen eller ej:

Daft Punk modtog en Grammy sammen med Pharrell Williams for nummeret 'Get lucky' i 2014. (Foto: Mario Anzuoni)

Elektronisk musik i stadionformat

Guitarist Anders Folke Larsen peger på Daft Punk.

- Siden første gang jeg var på Roskilde i 1999, har Daft Punk ligget højt på ønskelisten. 'Homework' og 'Discovery' har virkelig fyldt meget i min tidlige ungdom, og de har altid mestret balancen imellem rå, utæmmet energi og kæmpe samlende bangere.

- Med deres legendariske show på Coachella (festival i Californien, red.) i 2007 skrev de mere eller mindre manualen til, hvordan man blæser klubben op i et stadionformat. En manual, som EDM-bølgen (electronic dance music, red.) efterfølgende har skamreddet i et årti nu. Det er fint nok med Eminem, men Daft Punk er Roskilde Festivals hvide hval i mine øjne.

0:00
Zack de la Rocha fra Rage Against The Machine på Midtfyns Festival i 1994. (Foto: ERIK LUNTANG)

Legendarisk rapmetal starter festen

Jacob Bech, der styrer synthesizerne i bandet, ville heller ikke have noget imod at se Daft Punk indtage Orange Scene, men Zack de la Rocha og det opløste rapmetal-band Rage Against The Machine står også højt på ønskelisten.

- De ville på hver deres måde kunne holde den sygeste fest og samle festivalen. Jeg er ellers typen, der ni ud af ti gange står stille bag ved til en koncert for at mærke den.

- Men jeg har også været i pitten til Rammstein. Der kunne jeg ikke lade være. Nogle gange rammer det en lige på 'the funny bones', og så går man amok. Og de to ville kunne ramme mig, så jeg joiner festen.

0:00
Roskilde Festival 2009, Orange scene. Koncert med Oasis. (Foto: Nanna Kreutzmann)

Ikonisk britpop-band

Og så er vi ude i endnu et overlap. For bassist Asger Wissing så også gerne Rage Against The Machine gendannet – men allerhelst et ikonisk britpop-band fra Manchester.

- Jeg ville helst se Oasis, men tror sgu ikke, det kommer til at ske. Hvis jeg skulle vælge et mere realistisk bud, gad jeg godt at se Rage Against The Machine. Har aldrig set dem live, men jeg tror, folk går fuldstændig amok til deres koncerter.

0:00
David Byrne er på programmet til dette års Roskilde Festival. Billedet her er taget under en koncert i Falconer Salen i 2009. (Foto: Andreas Hagemann Bro)

Newyorker-legende er et hit

Som antydet er der en del fællesnævnere i musiksmagen hos The Minds of 99's medlemmer. Og forsanger Niels Brandt peger også på brødrene Gallagher som en våd drøm.

- Hvis Oasis spiller på Orange Scene i år, så betyder det, at de bliver gendannet, og så bliver jeg glad.

Han har dog også et andet bud, som rent faktisk kommer til at ske til sommer:

- Ellers vil jeg sige David Byrne. Det er Talking Heads, og det er ret sejt. Jeg kan godt lide nogle af sangene, siger Niels Brandt.

Men du kommer formentlig ikke til at se ham helt fremme ved scenekanten.

- Jeg kommer til koncerter for at høre sangene. Hele pakken skal være rigtig, ellers kommer jeg ikke. Jeg er sådan en, der står bagerst i min egen verden.

- Jeg skal heller ikke blive bedt om noget, om at klappe eller række hænderne i vejret. Så siger jeg pænt nej tak. Jeg vil bare gerne stå og høre og se det. Og så kan jeg sagtens lukke snakken ude.

0:00
Keith Flint fra The Prodigy på Northside i 2017. (Foto: Sofie Mathiassen © Berlingske)

Prodigy er fandme sygt

Så kommer vi til den del af et af Danmarks bedste live-bands, der ikke er vild med at høre live-musik. Der er dog to bands, som kan få trommeslager Louis Barnholdt Clausen op af sofaen.

- Jeg vil godt se Oasis og Prodigy. Jeg har set Prodigy før, og det var fandme sygt, så jeg vil gerne se dem igen. Men kun hvis de spiller hele 'The Fat of the Land' og får det til at lyde lige så godt som pladen.

- Men jeg vil hellere i biffen. Det rør mig mere.

0:00
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk