Tudeprinsen James Blunt bider fra sig på Twitter

Hans kærlighedsange er ligeså søde, som hans tweets er sarkastiske. Fredag lander James Blunt sit nye album ’The Afterlove’.

I saw your face in a crowded place: James Blunt er popmusikeren bag storhittet 'You're Beautiful'. Fredag udgiver han et nyt album. (Foto: stephen hird © Scanpix)

- Din musik er lort.

Ja, så kontant lød meldingen fra en Twitter-bruger i 2014 om den britiske musiker James Blunt, hvis nye album ’The Afterlove’ er Ugens Album på P4.

Dem der elsker at hade James Blunt, husker nok 2004-singlen ’You’re Beautiful’, hvor den følsomme sangsmed klynker sig igennem tabet af sin ekskæreste med sleben falset og lejrbålsguitar.

- Man kan jo nærmest ikke holde ud at høre nummeret på en regnvejrsdag uden at begynde at skære lidt i sig selv, siger Sandie Westh fra DR P7, der i samme sætning kalder James Blunt en "sindssygt dygtig musiker".

Men den 43-årige pop-trubadour med de babyblå øjne og puddelhundslange hår har modsat sin smørbløde musik vist masser af bid på Twitter.

Til første ”lorte-kommentar” svarede Blunt med vanlig sarkasme:

- Og det har taget dig et helt årti at finde frem til det?

https://twitter.com/JamesBlunt/status/490877463921451009

Sidste år løftede James Blunt selv sløret for sit nye album med et vink til årets mange faldne musikere:

- Hvis du syntes, 2016 var et dårligt år, så udgiver jeg et album i 2017.

0:00

Tudeprins og tweet-konge

Ifølge Sandie West er kontrasten mellem tudeprins og tweeter latterlig stor i tilfældet James Blunt.

- Mange kender slet ikke hans Twitter-side. Man går ud fra, at han stadig er sådan en klynker og altid er kronisk ked af det. Men han er så sarkatisk og selvironisk, at både fans og fjender kan grine med, siger Sandie Westh om musikeren.

Selv er han ligeså selvhøjtidelig i sin musik, som han er selvironisk i sine mange tweets:

- James Blunt er bevidst om, at der er mange der har et negativt syn på ham, så hans kommentarer er et slags værn mod dem, der hader ham, siger Sandie Westh.

https://twitter.com/JamesBlunt/status/808599054989070336

- I stedet for at trække sig tilbage gør James Blunt de vildeste comebacks på Twitter, men han har også humoren med andre steder, siger hun og nævner en reklamevideo for det aktuelle album.

Her ligger James Blunt splitternøgen i et badekar.

- Kameraet bevæger sig nedover ham, som om vi skal til at se noget relativt upassende. Han siger; "jeg har noget stort at vise dig", men nej, det er ikke hans penis, men hans nye plade, han har liggende mellem benene, griner Sandie Westh.

https://twitter.com/JamesBlunt/status/823478557204774917

Stadig følsom

Men humoren har også en bagside. Siden de mere kritiske smagsløg nedsablede debutalbummet 'Back to Bedlam' (2004) har James Blunt lagt de mere personlige sange på hylden.

- Sarkasmen og selvironien har været en måde at vise kritikerne, at han er meget mere end en tudeprins. At han blev hængt så meget ud, afholdt ham faktisk fra at være personlig og følsom igen, siger Sandie Westh.

Ed Sheeran (t.v.) har arbejdet på James Blunts nye album 'The Afterlove', der udgives fredag. (Foto: STS © Scanpix)

Selv hører hun teksterne i førstesinglen 'Love Me Better' som en tilbagevenden til rødderne.

- Her møder han Ed Sheeran (britisk popmusiker, red.), der siger; "hey, det er dit liv, du skal skrive om". Men musikalsk har James Blunt lagt klynkeguitaren på hylden og bevæget sig mere over i den meget moderne genre tropical house, siger Sandie Westh og sætter punktum:

- Det handler ikke om, at han været nødt til det, men haft en lyst til at gøre noget andet.

Måske kan man sige det samme om dengang, James Blunt abdicerede som tudeprins og i stedet blev taget i ed som Twitters sarkastiske konge?

Døm selv HER på Blunts Twitter-profil.

Facebook
Twitter