Twerk Queen om svensk sangerinde med brysterne uden på tøjet: 'Hun er en moderne feminist'

Den svenske sanger, sangerinde og pop-provokatør Tove Lo fylder 30.

Tove Lo på scenen ved årets Tinderbox Festival i Odense. (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)

'Svensk popstjerne viste bryster under Tinderbox',

'Unge er vilde med topløs Tove Lo'.

Det er nogle af de overskrifter, som den svenske sangerinde og sangskriver Tove Lo, der fylder 30 i dag, skabte ovenpå sin koncert på Tinderbox festivalen i sommer.

Mens hun fremførte megahittet 'Talking Body' var hun langsomt begyndt at hive op i sin trøje, indtil der var frit udsyn til begge hendes bryster.

Det gik naturligvis ikke ubemærket hen, at sangeren og sangskriveren, der blandt andet har skrevet hits til nogle af tidens største kunstnere og selv har haft et top tre-hit på den berømte Billboard Hot 100, stod dér i Tusindårsskoven i Odense og viste forpartiet frem.

Typisk Tove

Men faktisk var det 'typisk, Tove' – og langt fra første gang.

Det vidner Youtube-videoer med navne som ’Tove Lo Tits Flash Concert Compilation’ om.

Chefen for hendes pladeselskab kalder hende en ’free spirit’ og en ’moderne kvinde’, mens Politiken har kaldt hende 'fjerdebølgefeminist'.

Det kommer både til udtryk i hendes tekster, der blandt andet handler om alt fra at være 'høj' til at få 'lady wood' - et selvopfundet slangudtryk for at få 'kvindelig boner på', og som også er titlen på hendes andet album.

Artiklen fortsætter under billedet

Tove Lo på sommerens Tinderbox Festival i Odense. (Foto: Helle Arensbæk © Scanpix)

Albummet endte i øvrigt på det anerkendte amerikanske musikmagasin Rolling Stones’ liste over de bedste album i 2016.

- Piger kommer hen og siger til mig, at de er så glade for, at jeg er åben og taler så frit om sex og om at være et seksuelt væsen, siger hun til People.com.

Forbudt at onanere på Youtube

Men hendes udadvendte tilgang til sin seksualitet bliver ikke taget vel imod alle steder.

Blandt andet har hun oplevet, at få en promotionvideo for hendes album 'Lady Dust' fjernet fra Youtube, blandt andet fordi man så hende stikke en hånd ned i bukserne og onanere.

- Jeg er ked af, at det gør folk vrede, fordi jeg er en kvinde. Hvis jeg var en mand, ville du ikke blinke, siger hun til People.com.

- Jeg havde ikke troet, at det ville være så stor en ting, at jeg er en pige, en kvinde, som er åben omkring det – men det er det åbenbart, og jeg er meget glad for at 'tage den kasket på'.

Twerk Queen Louise: Hun er en moderne feminist

Louise Kjølsen, psykolog og nok bedst kendt som Twerk Queen Louise, mener, det er ’cool’ at Tove Lo har en agenda og viser, at musik kan andet end 'bare' at underholde, siger hun.

Som når hun ønsker at lave musikvideoer, der ikke seksualiserer kvinder, men viser den kvindelige seksualitet ud fra en kvindes blik, eller når hun insisterer på, at den kvindelige seksualitet ikke er farlig.

- Hun bryder med en stereotyp forestilling om, hvem feminister er. Det er ikke bare nogen, der er sure på mænd og gror hår på hele kroppen og sidder i en lejr på Femø. Feminister er ikke sure på verden. Det handler om menneskerettigheder, og hvis du ikke går op i det, er du et dårligt menneske, siger hun.

Louise Kjølsen deler dog ikke mediernes vilde fascination over, at Tove Lo viste sine bryster frem på Tinderbox.

- Selvfølgelig var der bare bryster. Bare bryster er bare bryster, siger hun og fortsætter.

- På den anden side er det også en ret bevidst feministisk måde at provokere på og få et budskab igennem. Det giver en reaktion, og jeg synes, det er sejt at bruge bryster til noget – også hvor det ikke er seksualiseret, siger hun.

Facebook
Twitter