Tysk musical skildrer Charles Mansons musikerdrømme

En ny musical om den berømte amerikanske seriemorder Charles Manson har netop haft premiere i Tyskland.

En ny musical om kultlederen Charles Manson havde premiere den 26. september i Hamborg. (Foto: Christian Charisius © Scanpix)

De fleste har hørt om Charles Manson, den kendte amerikanske seriemorder, der med sin gruppe af tilhængere 'The Manson Family' dræbte syv mennesker, heriblandt filminstruktøren Roman Polanskis højgravide hustru Sharon Tate.

Men når Manson ikke optrådte som kultleder og arbejdede sig vej frem mod den endelige racekamp han døbte 'Helter Skelter', som han mente var blevet spået i The Beatles sangen af samme navn, forsøgte han sig inden for musikkens verden.

Denne del af den livstidsfængslede kultleders baggrundshistorie bliver nu sat i fokus i den nye musical 'Charles Manson: Summer of Hate - The Musical', der havde premiere den 26. september på Thalia teatret i Hamborg.

Det skriver avisen The Telegraph på deres hjemmeside.

Den tyske skuespiller Jörg Pohl spiller rollen som Charles Manson i musicalen. (Foto: Christian Charisius © Scanpix)

Seriøs eller satire?

Det er ikke første gang massemordere er blevet portrætteret med tilhørende sang og dans.

I 1968 udkom musical filmen 'The Producers' af Mel Brooks, hvori to mænd forsøger at lave et sikkert musical flop med den smagsløse, nazihyldende musical 'Springtime for Hitler: A Gay Romp with Adolf and Eva at Berchtesgaden', som ender med at hitte stort.

Brooks film blev også en populær kultklassiker, på trods filmens indbyggede musical's hyldest til Hitler.

Men om den kontroversielle musical, der fortæller historien om Charles Manson, som falleret musiker vil begejstre publikum er svært at sige.

Når åbningssangen, til Brooks Nazimusical, 'Springtime for Hitler, and Germany' bruser ud over publikumsrækkerne, mens lyshårede dansepiger med store falske kringler og pølser på hovedet træder frem på scenen, er det nemlig tydelig satire.

Manson musicalen lader til at være et mere seriøst projekt og beskrives som "en musikalsk rejse mellem L.A. og Death Valley", skriver de på Thalia teatrets hjemmeside.

Musikinteresseret Manson

Udover sekten og inden sin livstid dom var Manson meget musikinteresseret og venner med mange musikere, blandt andet Dennis Wilson fra bandet The Beach Boys.

Han fik da også selv udgivet nogle albums, hvor af nogle af sangene senere er blevet genindspillet af blandt andet bandet Guns N' Roses' og musikeren Marilyn Manson.

Instruktøren er tyske Stefan Pucher, som selv har været med til at skrive stykket, sammen med Christopher Uhe og Susanne Meister.

Dialogen i stykket vil foregå på tysk, men sangene vil være på engelsk.

Facebook
Twitter