Uenige anmeldere om Taylor Swift-album: Lysende succes eller monoton pop

Den verdenskendte amerikanske sangerinde Taylor Swift er ude med sit nyeste album '1989' og trods gennemgående ros til Swift er anmelderne uenige om lydens kvalitet.

Den 24-årige tidligere countrykomet har nu forvandlet sig til en vaskeægte popprinsesse, men er Taylor Swifts nye album årets bedste indenfor sin genre, eller får det nye lyd det til at fejle? (Foto: Adrian Sanchez-Gonzalez © Scanpix)

De fleste har hørt om den 24-årige superstjerne Taylor Swift, der fik bragt countrymusikken tilbage på hitlisterne igen.

Men nu er sangerinden ude med et nyt album, hvor guitaren og cowboyhatten er lagt på hylden og i stedet handler det nu om popmusikken.

Det hedder '1989', og er opkaldt efter sangerindens eget fødselsår. Men selvom anmelderne er enige om, at albummet vil stå stærkt på hitlisterne, er de uenige om kvaliteten af lyden.

En generations soundtrack

Sangerinden har med sit nye album lagt vægt på den poppede 80'er lyd, og det er Politikens anmelder Simon Lund begejstret for. Ifølge ham har Taylor Swift nemlig med '1989' skabt "årets mest lysende popalbum".

Det er den umiddelbare oprigtighed hos Swift, der imponerer Politikens anmelder mest. De personlige tekster, pakket ind i pop bliver samlet til, hvad han kalder "soundtracket til 'Girls'-generationen".

- Swifts tæft for sangskrivning brænder igennem og løfter tidens poplyd til nye højder. Ikke på den avantgardistiske måde, men helt enkelt i skarphed og timing, skriver han og tildeler Swift fem ud af seks hjerter.

Tab af personlighed

I Berlingske giver anmelderen Taylor Swift fire stjerner, mens BT's anmelder Henning Høeg er mindre gavmild, når det kommer til '1989'.

Ifølge ham har den nyligt erklærede popprinsesse på sit nye album mistet en del af den personlige gennemslagskraft, som hun er blevet så kendt for.

- Trods en sindssyg energi og smittende tekstcharme, så mangler der alligevel noget på '1989', skriver han og kvitterer med tre stjerner til Swift.

Han tilføjer, at musikken lyder som om sangerinden har overladet for meget magt til hitproducerne bag albummet.

Dog er han ikke i tvivl om, at flere numre fra '1989' vil ligger højt på årets hitlister. For Swift er stadig stærk i sine tekster, selvom melodierne halter lidt ensformigt med.

Monoton og ucharmerende lyd

Heller ikke Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo er helt upåvirket af den swiftske charme. Han mener, at der er flere højdepunkter at finde på den nye plade, og at hitsangen 'Shake it off' er "uimodståeligt spjættende".

- Mod slut er der små overraskelser i form af ikke mindst 'Wildest Dreams', der er en overlegen pastiche af Lana Del Rey, som nok ville gå i cølibat for at få de hooks og melodier, som Swift bare ryster ud af nederdelen, skriver han og giver fire stjerner.

Dog går pladen også i hak hos ham når det kommer til den strømlinede lyd, som han kalder monoton og ucharmerende. Til gengæld finder Treo trøst i, at det nye album er det korteste siden debuten.

Men på trods af kritikken mener også Treo, at albummet har hit-potentiale.

- I 2014 bliver ungpigepop ikke meget smartere end '1989', skriver han.

'1989' udkom mandag den 27. oktober. Du kan høre Taylor Swifts musik her.

Facebook
Twitter