Ukendt Kunstner vinder P3 Talentet

Duoen Ukendt Kunstner er årets vinder af talentprisen P3 Talentet, der blev uddelt under P3 Guld-showet fredag aften.

Nu er det for alvor slut med at være ukendt for duoen Ukendt Kunstner, der fredag aften har vundet prisen 'P3 Talentet'.

Prisen blev uddelt under det store P3 Guld-show i Koncertsalen i DR Byen.

Prisen er P3's forventningsfulde skub til "dem, der meget vel kan give os næste års kæmpehit eller viser tegn på at have taget de første skridt i en lang og spændende karriere," som det hedder.

Lyden af den forbandede ungdom

Ukendt Kunstner fik 'P3 Talentet', fordi gruppen serverer lyden af den forbandede ungdom med deres urbane lyd, der er en blanding af R&B, dancehall og hiphop.

- Ukendt Kunstner giver et troværdigt billede af at være ung i Danmark i 2014. Deres navn er bøjet i neonlys, og duoen er kun lige begyndt. Og vi bliver stående, for I spiller vores "fucking nummer", lød det blandt andet i juryens begrundelse, der blev læst op af Coco fra Quadron.

Ukendt Kunstner består af rapperen Hans Philip og producer Jens Ole McCoy, der i fællesskab har markeret sig med singlerne 'København' og 'Neonlys'.

Sidstnævnte er at finde på Ukendt Kunstners EP fra sidste år af samme navn.

Masser af kærlighed fra P3

Det er ikke første gang, at duoen mærker kærlighed fra P3.

Denne uge er duoens seneste hit 'Alting/Ingenting' i heftig rotation på kanalen som P3's Uundgåelige. Det er anden gang, at duoen er det mest spillede nummer på P3.

'Alting/ingenting' er i øvrigt første udspil fra Ukendt Kunstners kommende debutalbum 'Forbandede Ungdom', der udkommer senere på foråret.

Bejler til endnu en P3-pris

Ukendt Kunstner optrådte i 2013 både på Roskilde Festival og Smukfest i Skanderborg.

Ved fredagens P3 Guld kan Ukendt Kunstner også vinde 'P3 Lytterhittet', hvor duoen er nomineret for sangen 'Neonlys', der behandler storbyens natteliv ligesom en række af deres andre sange.

Det er trettende gang, at DR og P3 hylder dansk musik med prisfesten P3 Guld, der i år bliver sendt direkte på DR3. Du kan se showet og følge med i vores direkte dækning her.