Undskyld-joke deler brugerne på Facebook: Nu svarer DR-chef på kritikken

"Nedladende" eller "pissesjovt"? Der er delte meninger om satireindslag i tv-showet P3 Guld, hvor DR undskyldte sine mange møgsager.

Flere bruger roser P3's lange undskyldningsjoke på vegne af DR under P3 Guld-showet i går aftes. Men andre kritiserer også joken.

Sofie Linde undskyldte, at hun var for tyk.

Der blev sagt undskyld for en lidt for dyr hestetransport til USA og ditto mangfoldighedskonsulent. Og Sofie Gråbøl måtte undskylde for skuespillernes mumlen i tv-serierne.

P3 Guld, der blev vist på DR3 i går, undskyldte på hele DR’s vegne for de mange sager i et næsten fem minutter langt indslag, og det deler seerne.

- Jeg elsker at bo i et land, hvor vi alle sammen gi’r satire til hinanden. Må det overleve det lange seje træk gennem nyliberalismen og mig-mig-mig generationerne der føler sig stødt, hvis satiren rammer netop dem, skriver Mette på dr.dk’s Facebook-side, mens en anden seer, Niels, skriver:

- Det pissesjovt... både fordi der ER noget at sige undskyld for, og fordi der bliver pillet ved bagatelgrænsen!

Men der er ikke kun positive reaktioner fra seerne:

- Satire fungerer kun, når joken gør, at vi danskere ikke føler os til grin. Med den skødesløse omgang med licenspengene falder en satirisk undskyldning fladt til jorden og fremstår i stedet som en afvisning af al kritik, samtidig med at I hæver jer over befolkningen. Det er nedladende, skriver André på Facebook.

En anden bruger kalder joken for spild af penge og forstår ikke, hvorfor der skal bruges licensmidler til sådan en joke.

DR-chef: Vigtigt med selvironi

Kritikken får ikke Kasper Tøstesen, redaktionschef i DR Ung, til at fortryde indslaget.

- Det er vigtigt for os at have selvironi. Vi er bevidste om, at vi nogle gange modtager retmæssig kritik, og det tager vi til os og tillader også, at vi kan være selvironiske om sådan en situation, siger han.

Han mener, at humor generelt har til opgave at tage fat i sådanne debatter, og bringe dem videre, og at der med satire altid vil være nogle, der synes, det er sjovt, og andre, som synes, det er knap så sjovt.

- Det er det, satire skal gøre. Ellers er det meningsløst, siger han.

Vil ikke undskylde undskyldningsjoke

En af brugerne skriver, at P3 hæver sig over befolkningen med sådan en joke. Hvad mener du om den kritik?

- Så er det misforstået. Det har ikke været intentionen, siger Kasper Tøstesen, der dog ikke vil kommentere nærmere på indholdet, fordi han ikke selv har været med til at skrive joken.

Men kritikken får ham ikke til at fortryde, at undskyldningsjoken blev lavet.

Så du vil ikke undskylde for P3’s undskyldningsjoke?

- Nej. Vi er jo også så heldige, at vi undskyldte for joken på forhånd i showet. Så det behøver jeg vel ikke.