Ung popkomet sms'ede sig til et samarbejde med sit idol

Han er vant til at arbejde alene med sine tekster, men på sit nyeste hit har han fået hjælp fra en anden populær sangsmed.

Karl William har siden sine første sange arbejdet sammen med vennerne i musikkollektivet Hukaos. På sin nye single er der dog en ny, kendt gæst med i sangskriverværkstedet. (Foto: Morten Nordstrøm)

- Jeg giver en taxa i aften, venner. Det kører.

Sådan lød nogle af de få og beskedne ord i Karl Williams takketale, da sangeren i efteråret under det store P3 Guld-show modtog den vigtige hovedpris, P3 Prisen.

Og en taxa på Karl Williams regning var da også på sin plads, for P3 Prisen var klimaks på sangerens succesfulde og overvældende år.

Foruden at modtage P3 Prisen udsendte han nye sange – nogle af dem blev tilmed til hits – som han opførte under populære shows som ’Vild med dans’-finalen og ’Kronprinsparrets priser’.

Og succesen ser ud til at køre videre med fuld fart i år, så der er ingen grund til at spare på taxaturene.

I denne uge er den 22-årige sanger tilbage med en helt ny sang, ’Forstenet’, der er denne ugens ’P3 ugens uundgåelige’ og dermed også det mest spillede nummer på kanalen lige nu.

Karl William: Forstenet

- Det er megafedt, det er jo det bedste, der kan ske lige nu for den sang. Det er en god start, siger Karls William tilfreds.

Sangen er "tre minutters eftertænksom popmusik, der sætter en fed streg under Karl Williams insisteren på at være følsom, ærlig og troværdig", som P3's musikredaktør Mathias Buch Jensen formulerer det.

Teksten har Karl William for en gang skyld ikke skrevet alene, men det vender vi tilbage til senere.

(Foto: Morten Nordstrøm)

2016 blev "det flotteste år" indtil videre

Meget har ændret sig, siden Karl William med ep’en ’Døende’ i 2014 fik sine sange til at rumstere på P3.

Den århusianske sanger er flyttet til København, er slået igennem hos en bredere målgruppe med sin seneste ep ’Livet’, har spillet velbesøgte koncerter og altså også vundet priser.

Kort om Karl William

Debuterede med sangen ’Kostumeramt’ i 2013.

Fik pæn omtale og radiotid, da han i 2014 udgav ep’en ’Døende’.

Udgav debutalbummet ’Placebo’ i 2015 og modtog samme år prisen ’P3 Talentet’ ved P3 Guld.

Slog bredt igennem sidste år med ep’en ’Livet’ takket være hits som ’Alt er fint’ og ’Blind igen’.

Modtog hovedprisen P3 Prisen ved P3 Guld-showet sidste år.

Men Karl William dvæler ikke ved sidste års optur.

- Jeg er gået i tænkeboks med musik i stedet for at gå i tænkeboks med alle de ting, der er sket. Men jeg føler da helt klart, at 2016 var mit flotteste år indtil videre. Der faldt nogle ting på plads, så jeg er meget tilfreds, siger han.

Kan du mærke, at succesen har resulteret i mere opmærksomhed?

- Jeg har fået en del flere ”tillykke” end nogensinde før, så det har jo ændret sig. Nærmest også flere, når jeg har haft fødselsdag ... Men jeg har ikke tænkt så meget over det. Først og fremmest er det bare fedt for mig og mine venner, der har lagt sjæl og tid i min musik.

Sms til Peter Sommer gav pote

Det eneste, der stadig er ligesom dengang, han udgav sine første sange, er faktisk, at det stadig er vennerne, der hjælper med at producere musikken. Men selv på det punkt er der kommet justeringer.

På det nye nummer, ’Forstenet’, har Karl William i hvert fald for første gang inviteret en anden sangskriver med ind i sit eftertænksomme tekstunivers. Nemlig Peter Sommer, som han ser meget op til.

- Hans musik rørte mig virkelig, så det ville jeg bare gerne informere ham om.

Karl William inviterede Peter Sommer (billedet) med ind i arbejdet med teksten til sin nye sang 'Forstenet', der er 'P3's ugens uundgåelige'. Peter Sommer er selv aktuel med sangen 'Skønne spildte kræfter'. (Foto: David Leth Williams © Scanpix)

Så Karl William, der kun havde truffet Peter Sommer et par gange, skaffede hans telefonnummer og sendte en sms til sin 20 år ældre kollega:

- Jeg skrev til ham: ”Hey, din musik er mega fed, og jeg har lyttet meget til den. Og jeg sidder lige nu i Kroatien med mine venner og lytter til dine sange”. Og så spurgte jeg, om han havde lyst til at snakke lidt om musik. Det ville han gerne.

2017 bliver intens på den fede måde

Men Karl William får næppe selskab af andre tekstsmede på sit kommende album.

- Det er oftest fedt nok at have teksterne for sig selv, men når man føler, at en anden kan bidrage til det – og at så sej en mand som Peter Sommer vil deltage – så er det jo perfekt, siger han.

Udover en række nye sange står 2017 på koncerter.

Senere denne uge drager han på en mindre danmarksturné, der starter i Aalborg på onsdag og ender i Kolding om et par uger.

- Det bliver et år, hvor jeg skal koncentrere mig om live-musik, for vi skal spille rigtig mange koncerter resten af året, siger han og tilføjer:

- Det bliver helt sikkert intenst på den fede måde.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve