Ung popstjerne leverer hits til Suspekt og Cisilia: Jeg er fri, når jeg skriver musik til andre

Sangeren Xander skriver sin egen musik, men laver også hits til andre. Han føler sig mindre begrænset, når han skriver musik til andre.

Han brød igennem lydmuren tilbage i 2010 med hitsinglen 'Det Burde Ikk’ Være Sådan Her', og siden har den danske popsanger Xander forkælet vores ører med det ene hit efter det andet.

Og nu har den danske sanger scoret sig en nominering til den prestigefyldte prisuddeling, Danish Music Awards, for sine evner som sangskriver.

- Det er super fedt! Det er dejligt, at folk er så vilde med det, man kommer ud med, og særligt når det gælder sangskrivningen, da det er noget, der altid har betydet meget for mig, siger Xander om nomineringen.

- Det er jo en lille sejr, bare at være nomineret til sådan en pris, så det skal man være glad for og stolt af, fortæller han om prisuddelingen, der løber af stablen 11. november.

Mere frit at skrive musik til andre

For Xander, der lyder det borgerlige navn Alexander Theo Linnet, har musikken og sangskrivningen altid fyldt meget.

Med en mor med navnet Anne Linnet, har Xander i den grad fået musikken ind med modermælken, og selvom han nyder at få hæder i form af priser og gode anmeldelser, er det kærligheden til musikken, der driver værket.

- Hvis jeg havde siddet på en øde ø helt alene, så havde jeg stadig siddet og skrevet musik. Jeg laver ikke musik for andres skyld, men for min egen, fortæller han.

Se Xander synge et af sine helt store hits, 'Os To Og Mine Lagner', i 'Moyo Live'.

Den 29-årige popcharmør har selv ført pennen på det meste af sin egen musik, men har også været med bag kulissen som sangskriver for navne som Cisilia, Wafande og Suspekt. Selv føler han, at de musikalske tøjler sidder lidt løsere, når han arbejder på musik til andre kunstnere.

- Jeg elsker at skrive musik til mig selv, men jeg begrænser også mig selv meget, fordi sangene skal afspejle mig som artist. Når jeg skriver til andre, så slapper jeg lidt mere af. Det skal ikke passe ind i en eller anden stor konstellation, så man kan dykke lidt mere ned i noget, man bare synes lyder fedt. Så er man lidt mere fri.

Stjal sang tilbage fra X Factor-vinder

Der var dog én sang, som Xander ikke helt kunne slippe, selvom den ikke var tiltænkt ham selv. I 2011 skrev han nummeret "Min Øjesten", som først var påtænkt et teaterstykke, men senere endte som vindersangen i talentprogrammet X Factor.

- Det var jo skide sjovt og fedt, at så mange fik hørt "Min Øjesten", men bagefter kunne jeg mærke, hvor stærk en sang, det egentlig var, fortæller Xander om nummeret, der med X Factor-vinderen Sarah bag mikrofonen blev et af årets helt store hits og solgte platin.

Sådan lød det, da 15-årige Sarah vandt X Factor med 'Min Øjesten'.

- Jeg kunne bare ikke slippe den sang. Så jeg endte faktisk med at lave min egen udgave af den sang, fortæller Xander om nummeret, der i hans udgave endte på albummet 'Hvis Jeg Skrev Dig En Sang', der udkom i 2012.

Masser af musik på vej

Sidste år dukkede Xander efter en længere pause op til overfladen og udgav EP'en "Indre By", og i år har han smidt en række singler på gaden. Senest nummeret 'Ring Til Mig', der udkom tilbage i september.

Og ifølge hitmageren er der meget mere musik på vej.

- Jeg skriver hele tiden på ny musik, og der kommer et album eller en EP fra mig på et tidspunkt, men der ikke nogen fast dato på plads endnu.

Mens du venter på ny musik fra Xander, kan du i stedet svælge i hans store bagkatalog.

Fredag gæstede Xander nemlig programmet 'Moyo Live' på P3, hvor han spillede flere af sine tidligere hits samt et covernummer af 80'er klassikeren 'Det Er Ikke Det Du Siger' - der i øvrigt er skrevet af mor Anne Linnet. Lyt til hele herligheden lige her.

Facebook
Twitter