Ungt skuespiltalent skal spille Rasmus Seebach: Det bliver enormt sårbart

Fredag har musicalen ’Seebach’ premiere, og 28-årige Joakim Lind Tranberg skal spille Rasmus Seebach – med Rasmus selv blandt publikum. Det er en drøm, der går i opfyldelse, fortæller han.

Joakim Lind Tranberg spiller Rasmus Seebach i Fredericia Teaters musical 'Seebach'. (Foto: Suvi Andrea Helminen © dr)

Det er noget af et projekt, den 28-årige skuespiller Joakim Lind Tranberg har kastet sig ud i.

Ikke nok med, at han fredag aften skal spille sin første rolle som uddannet skuespiller, så er det tilmed en hovedrolle i Fredericia Teaters store musicalsatsning ’Seebach’, der fortæller sangeren Rasmus Seebach og faderen Tommy Seebachs historie i årene før, Rasmus blev kendt og i de tidlige år af hans karriere.

Ovenikøbet får han sin debut foran Rasmus Seebach selv, der kommer til at sidde blandt publikum fredag aften.

- Det er enormt sårbart både for mig og for ham, fortæller Joakim Lind Tranberg.

- Jeg skal fortælle hans historie og vise sider af ham, som den almindelige dansker ikke har set. Måske kender man hans yndlingsfarve, men man har ikke set ham være ked af det, presset eller set ham skændes med sin søster og bror. Det er enormt sårbart at skulle vise.

Joakim Lind Tranberg har spillet med i et Rasmus Seebach Jamband, så det er ikke nyt for ham at skulle optræde med den danske popstjernes største hits. (Foto: Søren Malmose © Fredericia Teater)

Selvom det ikke bliver uden nerver, er han dog enormt beæret over at have fået den store mulighed.

- Det er en kæmpe ’cadeau’ at få lov til at portrættere et menneske, som stadig lever, og at Rasmus har sagt god for, at det er mig, der skal spille ham. Det er vildt og med stor ærefrygt, siger han.

Skal ikke gå og tale som ham

Joakim Lind Tranberg har forberedt sig til rollen som Rasmus ved at tale med hovedpersonen selv, læse om ham og se en del af hans koncerter.

- Jeg har blandt andet set på, hvordan han performer. Det er den måde, folk er vant til at se ham, men jeg har også talt med ham om løst og fast efter nogle af hans koncerter. Om fodbold, og hvad han skulle lave til sommer, for jeg har også skullet finde ud af, hvordan han er, når han er afslappet og hygger sig. Folk kender ikke så meget til, hvordan han er, når han er ude blandt mennesker.

Det betyder dog ikke, at publikum kommer til at se Joakim Lind Tranberg efterligne Rasmus Seebach ned til mindste detalje.

- Man skal ikke være i tvivl om, at det er Rasmus Seebach på scenen, men samtidig heller ikke i tvivl om, at det også er mig, der står deroppe. Jeg skal ikke prøve at tale og gå 100 procent som ham. Alt med måde.

Optrådte med Seebach-sange før

Da Joakim Lind Tranberg var til casting på rollen, havde han dog også en 'fordel' i forhold til de andre. Det er nemlig ikke første gang, han har skullet spille Rasmus Seebachs sange.

- I 2011 blev jeg spurgt, om jeg ikke ville være med til at starte et Rasmus Seebach-jamband, så jeg har faktisk spillet hans musik siden 2012. Så jeg var nok den, der var bedst forberedt, fortæller han.

- Det har også gjort det lettere, da jeg fik rollen, at jeg har kunnet materialet fra starten. Det har været en fordel og givet en stor ro til så stor en rolle.

Selvom han havde en fordel med i bagagen, føler han sig dog også meget heldig at have landet så stor en rolle.

- Det er kæmpestort. Det kan der vist ikke lægges skjul på. Jeg er kommet ind på min drømmeuddannelse, men man hører altid, at det ikke er en sikker branche, og at man ikke kan få arbejde bagefter. Derfor føler jeg mig også mega heldig. Jeg forstår slet ikke, man kan være så heldig, siger han og fortsætter:

- Og ikke nok med, at det er en hovedrolle, så er det også en urpremiere på en forestilling om Rasmus Seebach, som jeg også har beskæftiget mig med ved siden af i mit jamband. For mig er det et mindre 'fairytale'. Jeg tror ikke, det er 100 procent gået op for mig endnu.

Joakim: Her er mine tre yndlingsmusicals

  • Moulin Rouge – Det er en fantastisk musicalfilm. Musikvalget og alle de store hits, der er med, og så spiller de røven ud af bukserne. Jeg kan ikke lade være med at fælde en tåre, når jeg ser den.

  • Sommer i Tyrol - Den har jeg selv været med i på Aalborg Teater. Min morfar havde alverdens film på VHS-bånd, og jeg er stor fan af Preben Kaas og Dirch Passer, Jeg er en sucker for gamle klassikere, og 'Sommer i Tyrol' er en af dem.

  • Chicago - Første gang, jeg så den, var jeg chokeret over, hvordan folk kan steppe, danse så hurtigt og synge snorlige på samme tid.

FacebookTwitter