Uundgåelig duo får solen til at skinne i din radio

De danske electropoppere Moses: ”Andreas” har skabt et nummer, der er et godt bud på et sommerhit, mener musikredaktør.

Andreas Odbjerg (tv) og Moses Fiellau (th) udgør tilsammen duoen Moses: ”Andreas" Foto: Dennis Morton (Foto: pressefoto)

- Alle drengene griner, men du sidder bare og stirrer - siden vi trådte ind har dine øjne kun søgt piger.

Sådan lyder starten på nummeret ’Gazeller’ fra den danske R&B-popgruppe, der kalder sig Moses: ”Andreas” og staver det præcis på denne måde, og som i denne uge er P3’s Uundgåelige.

0:00

Og den tårnhøje falset, som sangteksten bliver sunget i, er noget som P3’s musikredaktør, Mathias Buch Jensen, er vild med.

- Jeg er smaskforelsket i de løsslupne horn og det bekymringsfrie groove, sigerP3’s musikredaktør Mathias Buch Jensen om nummeret og fortsætter:

- Bilen har smidt taget, solen skinner i din radio, og du kan roligt flytte kroppen til ’Gazeller’, der er et potent bud på et dansksproget sommerhit, siger Mathias Buch Jensen.

Tom Jones møder Pharrel Williams

Spørger man Andreas Odbjerg, der er den ene halvdel af Moses ”Andreas”, har 'Gazeller' dog ikke fra starten været tænkt som et sommerhit.

- Nummeret er skrevet i et sommerhus i januar måned, og jeg vil ikke sige, at vi fra starten gik og tænkte på, at det var noget, som skulle blive et sommerhit. Men det blev ret hurtigt tydeligt for os, at nummeret var meget mere up-tempo end de sange vi tidligere har lavet.

I skriver i jeres pressemateriale, at sangen handler om det svære singleliv, hvor det at tage et initiativ i stedet for bare at kigge, kan virke uoverkommeligt. Hjælper det at synge om det, tror du?

- Det tror jeg faktisk godt, det kan. Der er en linje i 'Gazeller', hvor vi synger ”gå nu hen og tal med en”, og det kender jeg rigtig mange mennesker, som burde gøre. Der er ikke noget galt med at få en masse nej’er. Du skal nok få et ja på et tidspunkt.

- Hvordan vil du selv beskrive nummeret?

- Som en blanding af Tom Jones og Pharell Williams.

Tab kontrollen engang imellem

Hvor lang tid tog det for jer at lave det?

- Jeg håber ikke, det lyder forkert, men jeg har aldrig brugt så kort tid på at skrive et nummer, som jeg gjorde med 'Gazeller'. Jeg tror, det handler om, at både Moses og jeg er blevet rigtigt gode til at stole på hinanden og andre. Jeg føler ikke, jeg mister kontrollen, selvom andre arbejder med nummeret.

Der plejer ellers at være mest respekt om kunstnere, der har skrevet og produceret alting selv. Føler du ikke det?

- Nej slet ikke. Jeg er kæmpestor fan af at have mange personer inde over musikproduktionen. Jeg synes ikke, det gør et nummer dårligere, bare fordi at andre har skrevet det. Hvis man tror nok på sig selv som musiker, synes jeg ikke, man skal være bange for at give slip på kontrollen.

Det er første gang, I er P3’s Uundgåelige. Hvordan føles det?

- Jeg både græd, rystede og drak mig fuld, lige efter jeg fik det at vide. Det er kæmpestort.

5 detaljer fra Andreas Odbjergs liv

  • Er fra Odense, læser til sangskriver på Musikkonservatoriet i København og er ligeledes sanger og frontmand i bandet M:A.

  • Drømte om at være advokat eller skuespiller, da han var dreng.

  • Begyndte at spille musik som 16-årig, efter han havde fået en guitar i fødselsdagsgave. Fødselsdagsgaven var på det tidspunkt ”en af de største skuffelser nogensinde”.

  • Er kæmpestor fan af cykelsport.

  • Blev nummer to i talentprogrammet 'Voice' på TV 2 i 2012.