Verdens dygtigste sanger er fundet

Den legendariske forsanger og ballademager fra det amerikanske rockband Guns N’ Roses, Axl Rose, er blevet kåret som verdens bedste sanger i en ny videnskabelig undersøgelse.

Axl Rose er verdens bedste sanger ifølge ny videnskabelig undersøgelse. (Foto: AP/Polfoto)

Diskussioner om, hvilke musikere der er dygtigst, bunder ofte i smag og behag. Tidligere er verdens bedste guitarister og sangere forsøgt kåret af det amerikanske musikmagasin Rolling Stone, men nu kan diskussionerne om, hvem der er den dygtigste sanger, måske endegyldigt stoppe.

Den amerikanske hjemmeside Concert Hotels har nemlig lavet en videnskabelig undersøgelse, der peger på den rødhårede Axl Rose fra Guns N' Roses som verdens bedste sanger.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i, hvor stor en spændvidde sangeren har på pladeindspilninger, og Rose har en stemme, der strækker sig over næsten seks oktaver fra F1 i sangen 'The Was a Time' fra 2008 til Bb6 i 'Ain't it Fun' fra 1993.

Dermed synger Rose dybere end Barry White, der ellers er kendt for sin karakteristiske, dybe basstemme. I den anden ende af skalaen fremgår det, at Rose kan komme højere op end rockmama Tina Turner og popstjernen Beyoncé, som ellers også er kendt for sin alsidige vokal.

Mariah Carey synger lysest

På andenpladsen på listen over dygtigste sangere finder man den amerikanske diva Mariah Carey, der også er kendt for sin store stemme. Hendes stemme har boltret sig over en marginalt mindre skala end Roses fra F2 i 'Sweetheart' til den lyseste tone på listen, G7, i 'Emotions'.

En anden lidt overraskende konklusion på undersøgelsen er, at The Beatles-legenderne Paul McCartney og John Lennon og rockkoryfæet David Bowie alle er placeret bedre end moderne sangerinder som Beyoncé og Miley Cyrus, når man kigger på stemmespændvidde.

Facebook
Twitter