Verdens største musikselskab køber stor mundfuld af Princes sange

Er du vild med Prince, så er her gode nyheder. Universal har købt rettighederne til flere Prince-albums. Heriblandt også numre, som endnu ikke er blevet udgivet.

Rettighederne til flere af Princes albums og en række ikke-offentliggjorte sange og optagelser er blevet solgt til musikselskabet Universal. (Foto: OLIVIA HARRIS © Scanpix)

Princes private musikarkiv, som endnu ikke er blevet offentliggjort, kan i fremtiden blive udgivet.

Verdens største musikudgiver, Universal, har købt rettighederne til i alt 25 albums, som Prince har udgivet siden midten af 90’erne og frem.

Men aftalen rummer også rettigheder til numre, der hidtil ikke har været offentliggjort – numre, som musikeren gemte i Paisley Park i USA.

Det skriver APF.

Universal eller de nuværende ejer af Princes materiale ønsker ikke at fortælle, hvor høj prisen er. Men i oktober forlød det, at det ikke-udgivede musik var til salg for cirka 240 millioner kroner.

De to parter er blevet enige om, at de skal samarbejde om de fremtidige udgivelser.

Har kritiseret de store selskaber

Prince har ellers kritiseret både musikselskaberne og internettet for at gøre musikere til slaver. Det fik ham til at droppe sit samarbejde med musikselskabet Warner, som blandt andet har rettighederne til ’Purple Rain’, hvorefter han skabte sit eget selskab NPG Records.

Desuden ændrede han i 1993 sit kunstnernavn til et kærlighedssymbol for at skabe distance til Warner.

Prince, der døde i april, vil blive hædret, når Grammy-priserne bliver uddelt natten til mandag. Lukas Graham, Adele og Lady Gaga vil være blandt de deltagende, når showet finder sted i Los Angeles.

Prince nåede at sælge over 100 millioner albums i sin karriere.