Verdensberømt svensk DJ og hitmager død - blev 28 år

DJ og musiker Avicii er død i en alder af 28 år. Det bekræfter hans pressekontakt.

Natten til lørdag den 8. august 2015 gav Avicii koncert på Smukfest. Nu er han død. (Foto: Eduardo Muñoz © Scanpix)

Artisten og producenten Tim Bergling er død, skriver flere svenske medier. Han var kendt verden over under kunstnernavnet Avicii med hits som 'Wake Me Up', 'Hey Brother' og 'Levels'.

Dødsfaldet er bekræftet af Aviciis pressekontakt.

- Det er med stor sorg, at vi må fortælle om Tim Berglings dødsfald. Han befandt sig i Muscat, Oman, og blev fundet død fredag eftermiddag, lokal tid, skriver hans pressekontakt, Ebba Lindqvist.

- Familien er knust, og vi beder pressen vise hensyn og lade dem være i fred i denne svære tid. Der kommer ikke flere udtalelser, står der videre i pressemeddelelsen.

Der er endnu ikke kommet oplysninger frem om årsagen til dødsfaldet, men Avicii har tidligere i sin karriere aflyst koncerter på grund af dårligt helbred.

Han har ifølge nyhedsbureauet AFP tidligere fortalt om problemer med kronisk betændelse i bugspytkirtlen som følge af et stort alkoholforbrug. I 2014 fik han fjernet galdeblære og blindtarm som følge af sygdommen.

Pårørende er underrettet

Avicii var kendt verden over som DJ og musikproducent, og komponerede blandt andet en hymne til Eurovision 2013, da konkurrencen fandt sted i Aviciis hjemland, Sverige.

I sin karriere nåede Avicii både at vinde en Billboard Music Award og at være nomineret til to Grammy Awards. Han arbejdede sammen med blandt andet Coldplay og Madonna, og mange af hans sange blev massive, internationale hits.

Nummeret 'Wake Me Up' er eksempelvis blevet set 1,4 milliarder gange på videotjenesten YouTube.

Går verden rundt

Han har også optrådt i Danmark - blandt andet til Smukfest 2015.

Det svenske udenrigsministerium kender også til dødsfaldet.

- Vi har fået oplysninger om, at en svensk mand i 30 års-alderen er død i Oman. Vi kan ikke oplyse yderligere, men hans pårørende er underettet, siger Rasmus Eljanskog fra det svenske udenrigsministeriums pressekontor.

Nyheden om Aviciis dødsfald er allerede gået verden rundt, og er blandt andet blevet rapporteret i medier som Daily Mail, BBC, Variety og TMZ.

FacebookTwitter