Verdensstjerne slår Rasmus Seebachs danske hitlisterekord

Ed Sheerans seneste album har nu ligget 26 uger på toppen af den danske albumhitliste. Dermed slår han Rasmus Seebach af pinden.

Rasmus Seebach og Ed Sheeran er to yderst populære mænd på den danske albumhitliste. Men nu har britiske Sheeran hapset en rekord fra den danske popstjerne. (Foto: diverse © Scanpix)

Vi er vilde med Ed Sheerans seneste album, ’Divide’, her i Danmark. Faktisk er vi så vilde med udgivelsen, at den britiske sanger har slået Rasmus Seebachs rekord.

Det står klart med dagens offentliggørelse af sidste uges danske albumhitliste.

Ed Sheerans ’Divide’, der indeholder hits som ’Shape of You’ og ’Castle on the Hill’, er i dag hoppet tilbage på førstepladsen. Dermed har albummet nu i alt ligget 26 uger på toppen.

Indtil nu har Rasmus Seebachs selvbetitlede debutalbum fra 2009 haft rekorden med sine 25 uger som nummer et. Det bekræfter musikselskabernes brancheorganisation, IFPI.

Der er dog ingen grund til panik i Seebach-lejren, for den danske popstjernes debutalbum ligger faktisk stadig på top 40 – ligesom hans tre andre album i øvrigt – og hans nyeste hit ’2017’ er hoppet direkte ind i toppen af singlehitlisten i dag.

"Gamle" album holder længere på hitlisterne

Ed Sheerans ’Divide’ udkom tilbage i marts og er dermed ikke noget nyt spritnyt album længere.

At pladen er tilbage på toppen af den danske albumhitliste er dog ingen overraskelse for Lasse Lindholm, der er kommunikationschef i IFPI.

- Tidligere lå kunstnerne på hitlisten i en kortere periode, når folk købte deres nyeste cd. Men takket være streaming bliver folk ved med at klikke på deres musik, siger Lasse Lindholm og tilføjer:

- Folk bliver ved med at vende tilbage til de sange, de godt kan lide. Det afspejles også på hitlisterne.

Den danske albumhitliste tæller i dag ikke bare fysisk salg af cd’er og vinyler, men også downloads og ikke mindst streaming.

- I cd’ens storhedstid var det kun én fysisk plade, der blev registreret, men i dag står streaming for cirka 80 procent af det samlede musikforbrug, siger Lasse Lindholm.

- Så hvis du har lavet et stærkt album, som Ed Sheeran har, så bliver du liggende på hitlisten.

Seebachs album hænger ved

Det samme gør Rasmus Seebach tydeligvis, selvom han ikke længere har et album på top 10.

Popsmedens seneste album, ’Ingen kan love dig i morgen’, ligger for eksempel på plads nummer 17 – lige foran forgængeren ’Verden ka’ vente’.

- Det er et udtryk for, at Seebach er en helt unik artist i dansk musik. Han har formået at veksle sig ind i en ny virkelighed med streaming, selvom han kom frem, da folk stadig købte cd’er. Og så solgte han jo langt flere cd’er end andre på det tidspunkt, siger Lasse Lindholm.

Du kan se ugens aktuelle hitliste her.

Facebook
Twitter