Per Vers rapper sig til sprogpris

I år løber den danske rapper Per Vers med Modersmål-Prisen, fordi han kan alt med det danske sprog, lyder begrundelsen.

Rapperen Per Vers modtager Modersmål-Prisen 2014, for sit tag på det danske sprog.

Hvert år udstedes Modersmål-Prisen, som sætter fokus på særlig god anvendelse af det danske sprog, men i år render hverken en forfatter eller professor med prisen - den går nemlig til rapkunstneren Per Vers.

Blandt de tidligere modtagere ses Klaus Rifbjerg, Ghita Nørby og ingen ringere end H.M. Dronning Margrethe II, så rapperen kommer i fint selskab.

Til at starte med var han dog lidt i tvivl om, hvad prisen egentlig var for noget, og måtte ty til Google for at få svar.

- Jamen, jeg måtte lige lure, hvem er disse selvbestaltede sprogpolitibetjente? Og så kunne jeg lige pludselig se, at jeg kom ind i en eller anden helt sindssyg konge- og dronningerække, der rækker tredive år tilbage, til '79, som var det år, den første hiphopplade kom. Smukt ik, siger han til P1 Morgen.

Per Vers 'spreder sprogglæde'

At det lige netop er Per Vers, der modtager årets pris, besvarer Modersmål-Selskabet med, at kunstneren "kan alt med det danske sprog", at han "spreder sprogglæde" og giver det danske sprog "høj status i en ungdomskultur".

Prisen overrækkes i eftermiddag på Gladsaxe Gymnasium.

Du kan høre det fulde interview fra P1 Morgen med Per Vers her.

Facebook
Twitter