VIDEO Chief 1 om musikken i 80’erne: Det var lidt for Pisang Ambon-agtigt

Ikke alle var lige begejstret for den danske pop- og rockmusik, der fyldte teenageværelser, klubber og koncertsteder i 1980’erne.

- Jeg har aldrig rigtig brudt mig om 80’er-musik. Jeg har altid syntes, at det var sådan lidt overfladisk og flot hår, siger sangskriver og musikproducer Lars 'Chief 1' Pedersen.

’Kiss’, ’Like a virgin’, ’Just can’t get enough’, ‘Wake me up before med go-go’ og ‘Thriller’.

Lige bortset fra sidstnævnte siger sangtitlerne dig måske ikke umiddelbart noget, men du genkender helt sikkert tonerne, når du hører dem, og der er også stor sandsynlighed for, at du kan synge med på omkvædene.

Rækken af udenlandske hits fra 1980’erne er lige så lang, som syntezeizeren var gennemtrængende.

- Jeg har aldrig rigtig brudt mig om 80’er-musik. Jeg har altid syntes, at det var sådan lidt overfladisk og flot hår, siger sangskriver og musikproducer Lars Pedersen, der er bedre kendt som Chief 1, i klippet fra DR-programserien ’Mig og 80’erne’, som du kan se øverst i artiklen.

Udbuddet på den danske musikscene var også stort: Gnags, TV2, Marquis de Sade, Rocazino, Sneakers og Thomas Helmig - for bare at nævne nogle få - havde alle succes i de år.

Men den danske pop-rock var ikke lige populær hos alle.

- Puha, det kunne fandeme også godt blive lige lidt for pastelagtigt. Det var simpelthen for Pisang Among-agtigt, eller hvad det hed, det man drak. Jeg kunne mærke, at kanten bare ikke var der, siger Chief 1, der var med til at danne rapgruppen Rockers By Choice i 1987.

- Det var lidt politisk ukorrekt. Lidt ligesom vi har det i dag, når vi spiser Matador Mix i stedet for at spise det der 85 procent-chokolade, supplerer filminstruktør Lotte Svendsen, der også voksede op i 80’erne.

Chief 1 indrømmer, at han i dag ser kvaliteter i nogle af årtiets 'sukkersøde' toner.

- ’Gimme Gimme Gimme’. Jeg hadede det. Også ’I wanna dance with somebody’ med Whitney Houston - jeg syntes, det var forfærdeligt. Der var ikke nogen nosser i det. Det sjove er, at jeg i dag synes, det er fucking genialt, siger han.

Du kan se ’Mig og 80’erne’ onsdag klokken 20.30 på DR K.

Facebook
Twitter