VIDEO Danmarks disko-prins havde pakket ko-klokken væk til P6 BEAT rocker

Med det tredje album på vej bevæger Vinnie Who sig væk fra ko-klokke og synthesizere. Se hele koncerten fra P6 BEAT rocker Koncerthuset her.

Se hele koncerten med Vinnie Who fra P6 BEAT rocker Koncerthuset. Klik på play.

Det startede med en spirende diskodrøm tilbage i 2009, hvor Niels Bagge, under aliasset Vinnie Who, spillede en yderst anmelderrost koncert på Pavilion Junior på Roskilde Festival.

Med sit androgyne look og sin kendetegnende falsetvokal var Danmarks nye diskoprins blevet født.

Et år senere, i 2010, udkom debutalbummet ’Then I Met You’. På pladen var der blandt andet numrene ’Remedy’ og ’What You Got Is Mine’, som var blandt de 10 mest spillede numre på P3 det år.

Opfølgeren på debutalbummet blev Midnight Special, der udkom i 2013, og samme år blev den legendariske Orange Scene på Roskilde Festival åbnet af Vinnie Who med Niels Bagge i front.

Diskoen spøger stadig på scenen

Siden da har Niels Bagge arbejdet på det tredje Vinnie Who-album, som udkommer i 2015. Førstesinglen ’Seven’ er allerede landet. På ’Seven’ er ko-klokken og synthesizerne væk og erstattet med et mere 70’er-psyched udtryk.

Men diskoen er endnu ikke forsvundet helt. I hvert fald ikke live, hvor ’How Can I Be Sure’ fra Midnight Special stadig er at finde i repertoiret. Den var da også med lørdag aften, da Vinnie Who åbnede Koncertsalens scene, da P6 Beat rockede Koncerthuset, dog i en lidt anderledes version, end den vi kender fra albummet.

Se Vinnie Who’s koncert fra P6 BEAT rocker Koncerthuset i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter