VIDEO Eksperter dissekerer Biebers ’Sorry’: Onanistisk, flabet og manipulerende

Justin Biebers sang ’Sorry’ handler om meget mere end blot en undskyldning. Ifølge en litteraturlektor er sangen et forsøg på at manipulere modparten.

Når det canadiske popfænomen Justin Bieber i aften indtager Parken i København, bliver sangen ’Sorry’ højst sandsynligt blæst ud af højtalerne på et eller andet tidspunkt.

Sangen centrerer sig om spørgsmålet: ”Er det for sent at sige undskyld”, som Justin Bieber synger gentagne gange i omkvædet, men ifølge litteraturlektor ved Københavns Universitet Lilian Munk Rösing handler sangen ikke kun om at få sagt ’undskyld’.

- ’Sorry’ er for mig at se en flabet undskyldning, og det giver mest mening at analysere sangteksten som retorisk strategisk – altså et forsøg på at manipulere modparten, siger hun.

- Vi har det her jeg, som siger undskyld til et du, men han gør det på en flabet måde. Flabetheden afslører sig allerede fra starten, hvor han synger ”du bliver vred, fordi jeg er så ærlig”, siger Lilian Munk Rösing, der især lægger mærke til ét vers i ’Sorry’:

- Der er det måske mest patetiske og følelsesladede vers, hvor han synger ” So let me, oh, let me redeem, oh, redeem, oh, myself tonight” ("så lad mig, åh, lad mig rette op på, åh, rette op på, åh, mig selv i aften", red.), som jeg synes er næsten onanistisk.

- Det er jeg’et, der er bøjet indover sig selv, siger hun.

Se litteraturlektor Lilian Munk Rösing og professor i musik og neurovidenskab Peter Vuust dissekere og analysere ’Sorry’ i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk