VIDEO L.O.C. om ny single: Det er en sang til mit yngre jeg

L.O.C. er ifølge ham selv ikke nostalgisk anlagt. Men på sin nye single har han givet sig selv lov til at svælge en smule i fortiden.

I år er det 15 år siden Liam O'Connor udgav sit første soloalbum, 'Dominologi', under navnet L.O.C. Det fejrer han med et opsamlingsalbum, en koncertturné og tre nye singler.

- Jeg vil rigtig, rigtig gerne kunne sige, at det er første gang, jeg har tilladt mig selv at være nostalgisk. Men det er nok, for at være helt ærlig, anden gang, lyder det storgrinede fra Liam O’Connor, der ellers sværger, at han normalt ikke er den store nostalgiker.

- Jeg bryder mig egentlig ikke om at se tilbage: Jeg vil hellere se frem.

På hans nyeste single 'Ti fod høj’ har rapperen med det hårde sprog og den ellers rå attitude dog givet sig selv lov til at vende tilbage til barndommens gader i Aarhus V, hvor han voksede op.

- Det kan godt beskrives som en sang til mit yngre jeg – og til nogle nedslag i situationer, der kunne have bragt mig et helt andet sted hen, end hvor jeg er i dag, forklarer han.

Se musikvideoen til 'Ti fod høj' øverst i artiklen

Tilbuddene hang løst

Siden han forlod Århus V til fordel for en musikkarriere i København, har han både solgt guld og vundet flere priser. Men hvis man skruer tiden tilbage til teenageårene, så var det langt fra givet, at roden fra Hasle en dag ville ende som dansk kendisrapper.

- Det var lidt en tid, hvor tilbuddene hang løst. Det, der begyndte som drengestreger, udviklede sig til noget mere alvorligt og til en levevej, der sjældent foregik på den rigtige side af loven, forklarer Liam O’Connor om de unge år på den forkerte side af ringvejen i Aarhus.

Men selvom opvæksten derude langs Viborgvej, hvor 'Smilets by' forandrer sig fra idylliske landsbygader til endeløse boligblokke og øde industriområder, både bød på farlige fristelser og en stille understrøm af håbløshed, så er han i dag taknemmelig for vennerne, der passede på ham.

- Vi havde alle lavet et eller andet, vi ikke måtte. Men jeg havde den her oplevelse et par gange, hvor folk sagde: ’Jeg skal lave noget – men du skal ikke med'. Jeg tror, mine venner beskyttede mig, fordi vi var så engagerede i hinandens familier. Og så er det vel generelt også lidt nemmere at være klogere på andres vegne, konkluderer Liam O’Connor med et grin.

Aarhus V er stadig 'hjemme'

Måske det er derfor Liam O'Connor stadig tænker på Aarhus V som 'hjemme', som han vender ofte tilbage til for at besøge familie og de gamle venner. Men lige nu er det karrieren i København og det barn, han venter med kæresten Christiane Schaumburg-Müller, det handler om.

- Jeg prøver sådan set bare at stå til rådighed. Jeg er den sidste i venneflokken, der får børn. Min bedste ven blev bedstefar som 37-årig, så jeg er helt bagud. Men han har sagt, at jeg bare skal huske at købe julegaver hvert år fra nu af, så går det nok. Men der er da lidt pres på.

L.O.C. i musikvideoen til hans nye single 'Ti fod høj'. (Foto: Henrik Siegel © Virgin Records)

Men han kan ikke helt afvise, at han måske en dag igen krydser ringvejen mod vest og vender permanent tilbage til 8210.

- Jeg har hørt, at døende dyr søger hjem, og så tænker jeg, ej, det skal jeg ikke. Men når den dag nærmer sig, så tager jeg måske hjem. Men jeg vil også gerne prøve noget andet. Jeg er ikke så god til at sidde stille. jeg kunne sagtens bo i en sportstaske, forklarer Liam O'Connor.

Selvom rejsen fra kammeraterne og gademiljøet i Aarhus V til kendislivet i København også har budt på nogle mindre heldige episoder, så fortryder Liam O'Connor ikke det store.

- Måske skulle jeg ikke have kastet mig ud i at feste helt så vildt. Så var jeg måske nået længere i dag. Men selvom man kan fortryde, hvad man har gjort, så kan man ikke fortryde, hvem man er i dag. Man er jo den, man er, i kraft af de ting, man har været igennem.

Singlen 'Ti fod høj' leder op til udgivelsen af opsamlingsalbummet ”Anno XV”, der udkommer den 28. oktober.

Facebook
Twitter