VIDEO Se fem af de skøreste dansevideoer nogensinde

Nogle gange er en skør dans sjovere end en pæn dans. Sådan er det i hvert fald i disse fem musikvideoer.

Forsanger Thom Yorke fra Radiohead danser en lettere manisk dans i videoen til bandets sang 'Lotus Flower'. (© Youtube.com)

Det er ikke hver dag, vi ser en 11-årig iført trikot danse som gjaldt det livet.

Netop derfor er musikvideoen til sangen 'Chandelier' med australske Sia da også blevet et kæmpe viralt hit på nettet.

Til gengæld er det langt fra første gang, at en musikvideo domineret af dans skaber begejstring.

DR Kultur samler her en række dansevideoer fra den skøre skuffe og som fik særlig opmærksomhed, da de kom frem.

Fatboy Slim: 'Weapon of Choice'

Det var slet ikke sådan, vi var vant til at se den amerikanske skuespiller Christopher Walken, da han i 2001 medvirkede i Fatboy Slims musikvideo til hittet 'Weapon of Choice'. For videoen var sådan set bare en opvisning i, hvor vild en danser den aldrende Walken er.

Ganske vist får den energiske skuespiller hjælp i form af specielle effekter - man kan jo nu engang ikke svæve rundt som en anden svale. Alligevel var resultatet imponerende.

Videoen vandt intet mindre end seks priser ved MTV Video Music Awards samme år og er af flere musikmagasiner blevet fremhævet som en af sin tids bedste musikvideoer. Fatboy Slim er i øvrigt også kendt for sin sære dansevideo til sangen 'Praise You'.

Jamiroquai: 'Virtual Insanity'

Den unge brite Jay Kay fra bandet Jamiroquai var ikke bare ham med den obligatoriske sjove hat. Takket være videoen til ' Virtual Insanity' fra 1997 blev han også verdenskendt som ham med den pudsige dans.

Den populære musikvideo vandt samme år fire MTV Video Music Awards og var endda nomineret til yderligere seks priser.

Ligesom med Fatboy Slims 'Weapon Of Choice' er den flere gange blevet placeret højt på lister over alle tiders bedste musikvideoer.

Michael Jackson: 'Billie Jean'

Måske ikke verdens skøreste musikvideo, men denne sag fra Michael Jackson er om ikke andet legendarisk.

I 1982 var det ikke hverdagskost, at en sort kunstner fik lov til at komme i fast rotation på den dengang nye musikkanal MTV. Men det fik Michael Jacksons med sin musikvideo til hittet 'Billie Jean'.

I videoen ser vi popstjernen servere sine i dag så velkendte dansetrin - særligt midtvejs i videoen.

Michael Jackson har dog danset stort set i samtlige af sine musikvideoer siden og dansede da også sin første moonwalk under en optræden med netop 'Billie Jean' i 1983.

Radiohead: 'Lotus Flower'

De færreste tænker på diskokugler og danserutiner, når snakken falder på det britiske band Radiohead.

Alligevel vil fans af bandet vide, at forsangeren Thom Yorke er lidt af en dansemus. Det kan man blandt andet se i videoen 'Lotus Flower', eller når bandet er ude og optræde.

Forsangerens danseglæde kom i øvrigt også til udtryk, da Thom Yorkes andet bandprojekt Atoms For Peace lavede en musikvideo til sangen 'Ingenue', hvor han synkrondanser med en kvindelig danser.

MC Hammer: 'U Can't Touch This'

Mange kan sikkert huske denne klassiker fra 1990, der blev MC Hammers helt store gennembrud. Ikke bare på grund af en ørehænger af rang, men lige så meget på grund af den meget karakteristiske dans i videoen.

Alle, der har forsøgt sig med denne dans, vil vide, at det ikke er nemme dansetrin.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk