VIDEO Tidligere vinder af Fight Night: Sådan bliver du battle-champ

I aften løber MC's Fight Night af stablen, hvor en række freestyle-rappere skal 'battle' mod hinanden på rim.

Det handler om ord. Mange ord.

Ord, der skal leveres lynhurtigt, med knivskarp timing og direkte i fjæset på din modstander, der står i det modsatte hjørne af en boksering.

Disciplinen hedder 'freestyle-rap', og i aften løber det uofficielle danmarksmesterskab af stablen i Koncerthuset, når MC's Fight Night byder velkommen til årets store rapbattle-event, hvor årets skarpeste ord-jonglør skal findes.

Den 30-årige Mikkel Lauritzen, der til dagligt arbejder som kommunikationskonsulent i DR, har deltaget i konkurrencen syv gange og vandt i 2008.

- Det var en helt fantastisk oplevelse. Til Fight Night er publikum med hele vejen, og der er en voldsom intensitet, hvor publikum jubler meget mere, end jeg har hørt til mange koncerter, siger Mikkel Lauritzen, der brugte navnet MikL, da han vandt konkurrencen.´

En glad Mikkel Lauritzen med det eftertragtede MC Fight Night-bælte, da han vandt i 2008. (© Mikkel Russel)

Hør en masse rapmusik

Den tidligere vinder, der sidste gang spyttede ord i mikrofonen til MC's Fight Night i 2009, har også en række gode råd, hvis man gerne vil opleve publikums jubel fra indersiden af en boksering.

- Forudsætningen for at freestyle er, at man kan finde ud af at rappe, så jeg vil anbefale, at man hører meget rapmusik, og derefter skal man øve sig i af improvisere over tilfældige ord, siger Mikkel Lauritzen.

- Det kan man blandt andet gøre ved at slå op i et leksikon og rappe over de ord, som man slår op på, siger han.

MC's Fight Night løber af stablen lørdag, og du kan følge hele showet LIVE her på dr.dk fra klokken 20.15.

Kom med ind i koncerthuset og hør Mikkel Lauritzen fortælle, hvordan man bliver en god freestyle-rapper, i videoen øverst i artiklen.