Vinderduo fra 'X Factor': Det er en god ting, hvis nogle har glemt os

Anilde og Azilda udgiver i dag deres første EP. De ser det som en fordel, at 'X Factor'-stjerner sjældent får succes.

Søstrene Azilda (th.) og Anilde (tv.) vandt i april den 9. udgave af det danske 'X Factor', og i dag udgiver de deres første EP. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Du kender dem som Embrace, men i dag går Anilde og Azilda, der i april vandt 'X Factor', under kunstnernavnet New:Name.

Navneskiftet er sket, fordi et engelsk band er indehavere af navnet ’Embrace’. Og så var det bare med at komme på et nyt navn.

I dag er de klar med deres første EP, ’True Story’.

Det er knap en måned siden, at søstrene fik deres nye gruppenavn, og i dag er de fløjet til København for at promovere deres EP.

Det er tidligt på formiddagen, da DR Kultur møder Anilde og Azilda, men middagsplanerne er allerede ved at tage form. De skal have sushi, fortæller de.

Inden da skal de nå et par interviews i anledning af, at deres EP 'True Story' nu er på gaden.

At være X Factor-vinder lyder som en travl beskæftigelse.

Men det er søstrene ikke helt enige om er tilfældet. Og det på trods af, at de den seneste tid har pendlet mellem hjemmet i Jylland og pladeselskabet i København.

- Der har været okay travlt, fordi vi har skulle nå en masse interviews og ting, der skal frem og tilbage, siger Azilda.

- Jeg synes, det har været stille og roligt, afbryder Anilde og griner.

- Det er nok fordi, jeg også har gymnasiet, forklarer Azilda, som om en måned bliver student.

Sådan så det ud da NEW:NAME, som dengang hed Embrace, vandt årets udgave af X Factor. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

”Hvis vi vil lave noget rap, så er det også på banen”

’True Story’ tæller fem sange: Lige fra vindersangen ’Commitment Issues’ over andensinglen ’Don’t You Wait’ til det populære cover af sangen ’Frit Land’.

Det er svært at kategorisere sangene under én genre, men det er helt bevidst fra New:Names side.

- Jeg tror, at da jeg gik ind til 'X Factor', havde jeg en tanke om, at jeg skulle synge gospel og soul. For det er noget jeg kan lide, og det er noget, jeg ved, at min stemme er god til, fortæller Anilde.

Hun fortsætter:

- Men det, Remee fik os ud på, er noget, som jeg slet ikke havde forestillet mig.

Det har været en øjenåbner for pigerne, som allerhelst vil beskrive den genre, de bevæger sig inden for som, ja, "udefinerbar".

- Vi vil holde alle mulighederne åbne. Så hvis vi vil lave noget rap, sådan helt randomly, så er det også på banen. Lidt ligesom vi i programmet kom med mange forskellige ting. Det skal komme ud fra, hvad vi føler for, fortæller Anilde.

Azilda nikker. Hun vil gerne have, at deres musik fanger en bred målgruppe.

- Både nogle, der er til noget pop og nogle, der er til noget soul, noget elektronisk og noget lidt mere singer-songwriter, siger hun.

”Det er en god ting, hvis nogle har glemt os”

At deltage i 'X Factor' skabte en hel del opmærksomhed. Den er dog stilnet af siden finalen.

- Men det er ikke noget, der rør os, griner Azilda.

Anilde nikker. Det går heller ikke hende på, at livet har været lidt mere roligt de sidste par uger.

NEW:NAME er aktuelle med deres første EP 'True Story'. (© SONY Music Denmark)

I Danmark har vi nu haft ni sæsoner af talentshowet, og der tegner sig en tydelig tendens til, at de fleste vindere ikke formår at veksle sejren til en succesfuld musikkarriere.

Det ser New:Name dog blot som en fordel.

- Jeg synes, at det er det fede ved det. Så kan det være, at folk ikke har forventet så meget, fortæller Anilde.

- Jeg håber bare, at det har været med til, at folk tænker ”Hov, New:Name. Hvem er de, hvad har de lavet, og er de her stadigvæk?”, tilføjer Azilda.

- Det er en god ting, hvis nogle har glemt os lidt og bare er blevet overrasket over, hvad vi kommer med, forklarer Anilde.

Azilda fortæller, at det vigtigste for søsterduoen lige nu er at lave musik og at få lov at spille den. Hun gider ikke at tænke på, at ”X Factor-vinderne ikke plejer ikke at blive til noget og bla bla,” som hun selv formulerer det.

- Jeg synes, det er en dejlig ting, at folk ikke forventer, at vi skal komme med noget godt, forklarer Anilde, som tilføjer:

- Jeg føler, at der er et pres, der forsvinder, fordi folk ikke har de store forventninger. Det betyder bare, at vi skal kæmpe hårdere og vise, at vi er her af én grund, og at vi hører til her.

Facebook
Twitter