Voldelig stjerne, nej tak! Bliver Chris Brown nægtet indrejse i Australien?

Meget tyder på, at den amerikanske sanger Chris Brown må aflyse sine planlagte koncerter i Australien.

Den amerikanske sanger Chris Brown vil muligvis blive nægtet indrejse i Australien, og vil dermed være nødt til at aflyse sine planlagte koncerter "down under". (Foto: Danny Moloshok © Scanpix)

Når man begår – og tilstår – vold mod sin kæreste, og kæresten tilfældigvis er én af verdens største popstjerner, går det ikke ubemærket hen.

De australske myndigheder har således givet den amerikanske R&B-sanger Chris Brown en formel advarsel om, at han måske ikke får lov til at rejse ind i landet. Det siger landets immigrationsminister, Peter Dutton, ifølge CNN i en udtalelse søndag.

Advarslen kommer forud for Browns planlagte koncerter i Australien i december; og i kølvandet på, at han i 2009 erklærede sig skyldig i vold mod sin kæreste på daværende tidspunkt, musikerkollegaen – og den verdensberømte popstjerne – Rihanna.

”Du er ikke af den støbning, vi forventer”

Sangeren har nu 28 dage til fremkomme med materiale, der giver de australske myndigheder en god grund til at tildele ham et indrejsevisum i landet.

Der er dog ikke meget, der tyder på, at myndighedernes kontante holdning lader sig opbløde, uanset hvilke velvalgte argumenter Brown måtte fremkomme med.

- Folk er nødt til at forstå, at hvis man begår vold i hjemmet og så vil rejse verden rundt, så er der lande, der vil sige til dig: ”Vi vil ikke lukke dig ind, for du er ikke af den støbning, vi forventer i Australien”, sagde kvindeminister Michaelia Cash torsdag.

14.000 australiere: Bliv væk

Det er dog ikke kun myndighederne, der forholder sig skeptisk overfor Brown.

En underskriftsindsamling på nettet, arrangeret af aktivistgruppen 'GetUp!', har allerede samlet mere end 14.000 underskrifter.

- Vores skepsis overfor Chris Brown har intet at gøre med popmusik, men alt at gøre med mænds vold mod kvinder, fremgår det på gruppens side.

Chris Brown er tidligere blevet nægtet indrejse i både Storbritannien og Canada.