Wu-Tang Clan udgiver et nyt album - men kun i ét eksemplar

Den legendariske amerikanske rapgruppe Wu-Tang Clan har valgt en helt utraditionel måde at lave deres nye album på. Der kommer kun ét eksemplar, og musikken skal blandt andet høres på museer.

Den amerikanske rap-gruppe Wu-Tang Clan laver et helt særligt album for at bevise, at musikalbummet er kunst, og at mediet stadig ikke er dødt, selv om de fleste streamer musik i dag.

Wu-Tang Clans kommende album 'Once Upon a Time in Shaolin' vil ikke blive et helt almindeligt album.

I de seneste år har bandet fra New York arbejdet på et 128 minutters langt album, som vil blive lavet i kun ét eksemplar. Derefter vil albummet blive lagt i en indgraveret boks i sølv og nikkel, som en britisk-marokkanske kunstner har lavet med inspiration fra 400 år gamle håndværkstraditioner.

Derefter vil boksen med albummet blive udstillet på museer - blandt andet Tate Modern i London, gallerier, festivaler og andre kulturbegivenheder, hvor fans kan lytte til det i særligt beskyttede rum.

Stort sikkerhedstjek for at undgå kopiering

For at få adgang til rummene skal der betales en entré på omkring 170 kroner, og gæsterne skal gennem et voldsomt sikkerhedstjek, så de ikke tager optageudstyr med for at undgå, at numrene bliver kopieret.

Det skriver Forbes.

Når albummet har været på museumsturné, vil det blive sat på auktion, og bandet vurderer, at det kan sælges for millioner af dollar.

Robert "RZA" Diggs, der er medlem af Wu-Tang Clan fortæller, ifølge Forbes, at de har valgt at udgive albummet på den måde for at understrege, at musik også er kunst.

Musikalbums er kunst

- Vi har i flere år advokeret for, at musik også er kunst. Og ja, det (musik, red.) får ikke samme værdimæssige behandling som kunst især i dag, hvor det bliver devalueret og nærmest givet gratis væk, siger RZA.

Produceren bag albummet, Tarik "Cilvaringz" Azzougarh, fortæller til den britiske avis The Telegraph, at det er et risikabelt sats, og at det måske ender med at blive et flop.

- Men essensen er at inspirere kreativitet, originalitet og debat i forhold til, hvordan man redder musikalbums fra at uddø, siger han.

For de fans, som ikke får mulighed for at lytte til det særlige album, er der dog godt nyt. Wu-Tang Clan arbejder nemlig også med et nyt album, som for bliver udgivet til sommer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk