X Factor-darling i overraskende comeback: Nu styrer jeg det hele selv

Sidste års X Factor-finalist Mia er klar med sin første single – som hun naturligvis selv har skrevet.

Hun tog hele Danmark med storm, da hun sidste år trådte ind foran de tre X Factor-dommere og fremførte sin helt egen sang, 'Sick'.

Siden fortsatte hun med at imponere alt og alle igen og igen og sang sig hele vejen til en tredjeplads i konkurrencen.

Knap ni måneder efter den store finale er den nu 16-årige sanger og sangskriver Mia Kjær Sørensen så tilbage med en sang, hun selv har skrevet. Og det er endda en julesang med titlen 'Merry Christmas'.

- Der er mange, der bruger julen som en undskyldning for at lave endnu en plastik-popsang om kærlighed. Men jeg har lavet en god, gammeldags julesang om den gode stemning, om julemanden og den slags, fortæller Mia, der selv er overrasket over, at hun gav sig i kast med en klassisk julesang.

- Jeg er gået i en anden retning end tidligere. Jeg plejer faktisk ikke at være i julehumør, men det var jeg i år. Og så passer udgivelsen godt her op til det nye år. 'X Factor-Mia' har fået sit shine i år. Nu er det Mia, det handler om. Det er 100 procent mig selv, og det er mig, der styrer showet, siger hun.

Hør sangen ved at klikke på play-ikonet.

Satser alt på musikken

Efter X Factor færdiggjorde Mia sin 9. klasse, og da den sidste eksamen var overstået, besluttede hun sig for at tage et sabbatår for at kunne hellige sig sin musik.

Derfor har hun brugt efteråret på at skrive sine egne sange og skabe kontakter i musikbranchen.

Blandt andet har hun arbejdet sammen med produceren Mikkel Nuplex – Wafandes partner i projektet Black Dylan – og Jesper Pyskow, der er en del af Rasmus Nøhrs faste band, som hun mødte i sommer, da hun optrådte på turneen 'Danmark Dejligst'.

Jesper Pyskow har faktisk også produceret Mias aktuelle single 'Merry Christmas'.

- Det har virkelig været fedt at møde de her musikere og arbejde sammen med dem, og jeg håber selvfølgelig at kunne blive ved med at lave musik. Det er det, jeg vil, og jeg har ikke tænkt mig at give op, siger Mia.

Mia er i øvrigt ikke den eneste af sidste års X Factor-deltagere, der netop har udsendt ny musik. Også Mette Lindbergs countryduo Fyhnen Sisters er aktuelle med deres første single, 'Pieces'.

Hør sangen ved at klikke på play-ikonet.

11. og sidste sæson af X Factor vender tilbage på DR først i det nye år.

Facebook
Twitter