Musikeren og komponisten Thomas Koppel er død

Musikeren og komponisten Thomas Herman Koppel er død, 61 år, oplyser familien. Han døde lørdag under et ophold i Puerto Rico. Thomas Koppel dannede i 1967 gruppen Savage Rose.

Musikeren og komponisten Thomas Herman Koppel er død, 61 år, oplyser familien. Han døde lørdag under et ophold i Puerto Rico.

Thomas Koppel blev født i Örebro i Sverige den 27. april 1944, og hans forældre var Vibeke Koppel og den berømte klassiske komponist og pianist Herman D. Koppel.

Thomas Koppel gik allerede som 12-årig i gang med en klassisk pianist-uddannelse, og som 17-årig fik han opført sin opera "Historien om en Moder" efter H.C. Andersens eventyr på Det Kgl. Teater.

Dannede Savage Rose

Han vil først og sidst blive husket for sit livslange arbejde med den banebrydende gruppe Savage Rose.

Savage Rose blev dannet i 1967 i København og startede som et pop/vise-projekt med brødrene Anders og Thomas Koppel samt deres søster Lone Koppel. Siden blev projektet udvidet, og Thomas Koppels senere kone, Annisette Hansen, kom ind i gruppen sammen med tre andre musikere.

Thomas Koppel blev gennem årene tildelt en række priser - f.eks. Carl Nielsen Prisen og en grammy for pladerne Black Angel og Tameless. I 1998 kom han på finansloven og blev tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Var i gang med en række projekter

Thomas Koppel flyttede i den sidste del af sit liv til Silver Lake i Los Angeles i Californien. På dødstidspunktet var han dog i Puerto Rico. Her døde han lørdag formiddag den 25. februar, midt i skabelsen af en række projekter. Blandt andet et nyt soloalbum med klaver-improvisation, et nyt Savage Rose-album, samt en Grønlandsforestilling i anledning af FN's år for oprindelige folk.

Thomas Koppels båre vil blive fløjet tilbage til Danmark, hvor begravelsen skal foregå.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a96e326187a21a24fb7d07

Facebook
Twitter