Musikeren Tom Petty er død

Manden bag hittet 'Free Fallin'' er død i en alder af 66 år.

Tom Petty var frontfigur i bandet Tom Petty and The Heartbreakers. De slog igennem med hittet 'Breakdown' i 1978 og har siden udgivet kendte numre som 'American Girl' og 'Into the Great Wide Open'.

Den amerikanske musiker Tom Petty er død.

Det bekræfter hans manager over for Reuters og AP.

Den 66-årige musiker blev søndag aften fundet bevidstløs i sit hjem i Malibu efter et hjertestop, skriver CNN. Her blev han ifølge mediet sat i kunstig koma.

I aftes meldte flere medier ham død. Men det blev senere afvist. Her til morgen dansk tid er det så blevet officielt bekræftet.

Tom Petty var den meste af sin karriere frontfigur i sit eget band Tom Petty and The Heartbreakers. De slog igennem med hittet 'Breakdown' i 1978, og har siden udgivet kendte numre som 'American Girl' og 'Into the Great Wide Open'. I 2002 blev bandet optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

Medlem af supergruppe

Frontfiguren har også udgivet flere soloalbums. Det første udkom i 1989, hvor man kunne finde et af hans bedst kendte numre - 'Free Fallin'.

Mange kender ham dog nok også som medlem af supergruppen Traveling Wilburys, som var en sammensat gruppe med Tom Petty, Roy Orbison, Bob Dylan, George Harrison og Jeff Lynne. Da de udgav deres første album, 'Traveling Wilburys Vol. 1', blev den nærmest øjeblikket kåret til at være blandt de bedste 100 albums nogensinde af musikmagasinet Rolling Stone.

De nåede at udgive et album nummer to i 1990, som dog blev skæmmet af, at Roy Orbison var død i den mellemliggende periode.

Ligeledes har Tom Petty også medvirket i flere spillefilm. Heriblandt 'The Postman' fra 1997, der har Kevin Costner i hovedrollen.

Sideløbende med en succesrig karriere som kunstner har han også kæmpet med en mere mørk side. I 2015 udkom hans selvbiografi, hvor han fortalte om et årenlangt heroinmisbrug, der begyndte i 1997.

- Jeg forsøgte en kold tyrker, og det fungerede ikke. Det er en forbandet grim ting, sagde han blandt andet i bogen ifølge CNN.

Har udgivet 16 albums

Frontfiguren for The Heartbreakers blev født under navnet Thomas Earl Petty i Gainesville i Florida den 20. oktober 1950. Som 17-årige droppede han ud af gymnasiet for at blive en del af rockgruppen Mudcrutch. To af gruppens medlemmer - guitaristen Mike Campbell og keyboardspilleren Benmont Tench - blev senere en del af starten på The Heartbreakers.

I begyndelsen af 1970'erne flyttede de tre unge musikere til Los Angeles. Sammen med bassisten Ron Blair og trommeslageren Stan Lynch indspillede de en demo i 1975, og året efter sendte de deres debutalbum 'Tom Petty and the Heartbreakers' på gaden.

Albummet fik stort set ingen opmærksomhed i USA, men fangede briternes opmærksomhed, da de spillede som supportband for Nils Lofgren.

Der gik ikke lang tid, før de blev hovednavn på turneen og førstesinglen 'Breakdown' strøg til tops på britiske hitlister.

Siden da har bandet udgivet 16 albums. Det sidste album udkom i 2014.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter