Musikværter: Her er 10 udenlandske hits der brød lydmuren i 2015

Bowie-epos, narkohymne og Max Martin-guldkorn er blandt 2015s hits for radioværterne Rune og Sandie.

Taylor Swift har lige netop, hvad der skal til, når det gælder popmusik - hvis du spørger P7 MIX-vært Sandie Westh (Foto: Scanpix)

Hvad får man, hvis man parrer P6 BEATs Rune Hedeman og P7 MIX' Sandie Westh - altså, i musiksmag?

Svaret er en playliste med plads til både Ellie Goulding, Father John Misty og David Bowie. En mangfoldigt, vellydende liste over 10 af de bedste udenlandske numre anno 2015.

Hvis du absolut kun er til indie og psychedelisk rock, skal du kun læse hver andet punkt - på samme måde, hvis du sværger til pop. Men vi vil råde dig til at sluge det hele - du kan selv se, hvor godt det går, når man lytter til andres musiksmag her:

1) Mark Ronson feat. Bruno Mars: Uptown Funk

Sandie Westh, P7 MIX: Det udkom egentlig sidste år, men det er som om, at det havde sin storhedstid i første halvdel af 2015. Det er jo megafedt, for det er en gammel formel med en helt ny lyd. Og så fungerer funk jo, fordi det gør jo de fleste mennesker i vanvittigt godt humør.

2) Father John Misty: The Night Josh Tillman Came To Our Apartment

Rune Hedeman, P6 BEAT: Hans sangkskrivning er out of this world, og så synes jeg, at han er sindssygt spændende som frontmand og satiriker. Og en vild entertainer. Nummeret emmer af seksuelt mindreværd, og det er ærligt på en uærlig måde.

3) Ellie Goulding: Love Me Like You Do

Sandie: Den bygger op og starter rimeligt stille, men så går den i gang! Det er jo en Max Martin-kreation (svensk stjerneproducer, red.), og han er ganske enkelt min yndlingsproducer pga. hans samarbejder med bl.a. Robyn. Backstreet Boys, 'N SYNC og Britney Spears.

4) Kurt Vile: Pretty Pimpin

Rune: "I woke up this morning / Didn’t recognize the man in the mirror / Then I laughed and I said, 'Oh silly me, that’s just me'"... Jeg elsker den tekst. Det er den totale fremmedgørelse. "Nå ja, det er mig". Det lyder crispt, fedt og dynamisk. Minder mig om Elliot Smith og Beck.

5) Adele: Hello

Sandie: Hendes stemme er fuldstændig vanvittig. 'Hello' er i det hele taget en vanvittig sang. Jeg græder, hver gang den ryger på, for når hun synger, er man ikke i tvivl om, at det kommer helt indefra. Hun er ægte.

6) Tame Impala: Let It Happen

Rune: Groft sagt har gruppen skiftet guitaren ud med en synth, og aldrig har forsanger Kevin Parkers sangskrivning stået stærkere. De er gået fra en 70'er-psychrock-lyd til et mere rendyrket moderne psykedelisk udtryk.

7) The Weeknd: Can't Feel My Face

Sandie: Først troede jeg, at han sang om en kvinde på 'I Can't Feel My Face', men i virkeligheden er det om stoffer. Lige meget hvad er det en banger! The Weeknd har haft et succesfuldt 2015, som han virkelig fortjener. Albummet er i øvrigt sindssygt godt.

8) David Bowie: Blackstar

Rune: Det er bare et fucking noia nummer! Det er lidt af et epos i sin længde. Bowie sagde til radiostationerne, inden han lavede det, at det var ti minutter eller ingenting. Det er fedt, at Bowie tør lave de baldrede ting, Han har intet, han skal bevise. Han skal blive ved med at fortolke sig selv.

9) Taylor Swift: Style

Sandie: Endnu en Max Martin-produktion. Taylor Swift er jeg også kæmpe fan af, hun er fandme dygtig ting til at skrive sange. 'Style' har en on-going rytme, ligesom et lidt for hurtigt bankende hjerte. Men jeg er stadig sur over, at hun ikke kom til Danmark på sin '1989'-turné.

10) Beach House: Levitation

Rune: Det har en anderledes tyngde og superbehagelige lydflader. 'Levitation' er en blanding mellem Stereolab og My Bloody Valentine. Jeg synes, at albummet 'Depression Cherry' fik en ufortjent hård medgang.

Om værterne

  • Sandie Wesths pophjerte banker benhårdt for Michael Jackson, Take That og Whitney Houston.

  • P7 MIX-værtens mener ikke, at man kan skamme sig over noget musik, man hører

  • Rune Hedemans allerførste album var Oasis' 'Definitely Maybe'

  • P6 BEAT-værten gad også godt være med i Wu-Tang Clan, for 'så kunne man være ham, man godt kan fucke med'.

FacebookTwitter