Natasja var for skæv til X Factor-dommer

Selv en dommer ansat til at spotte den eftertragtede X Factor kan tage fejl. Det beviser Remee, da han afviste den nu afdøde Natasja.

Selv en dommer i X Factor kan overse et talent, der har rigeligt af både X-, Y- og Z-faktor

Det beviste den nuværende X Factor dommer Remee, da hitmageren tilbage i 1999 løb ind i den populære, men nu afdøde rapper Natasja, skriver Karen Mukupa og Rasmus Poulsen i deres bog "Natasja"

- Karen presser Remee for, at Natasja kan komme med på pladen og forklarer, hvilket stortalent hun er. Remee ruller med øjnene og siger: "Ej, helt ærligt, er hun ikke lidt for skæv", står der i bogen.

Overhalet af Ace of Base

Natasja døde i 2007 i et bilulykke i Jamaica, men inden da nåede hun i den grad at sætte sit aftryk på de danske hitlister. Som solist med numrene "Op Med Hovedet" og "Gi' Mig Danmark tilbage" fra albummet "I Danmark er jeg født".

Inden havde hun allerede i 90'erne vist sit talent frem. Dengang sammen med veninden Karen Mukupa i deres fælles band No Name Requested.

No Name Requested kæmpede med og mod pladebranchen. Blandt andet valgte pladeselskabet Mega at satse på de svenske eurodancepoppere i Ace of Base i stedet for Mukupa og Natasja.

Comeback med Cigar

Det brede musikpublikum fik for alvor ørerne op for Natasja igen, da hun i 2004 overlegent rappede et vers på det i forvejen suveræne Bikstok Røgsytem-nummer "Cigar".

Og hun nåede endda som den første ikke-jamaicaner at vinde reggaekonkurrencen "Irie FM Big Break Contest" i Jamaica med sangen "45 Questions".

Rasmus Poulsen og Karen Mukupas bog "Natasja" udkom den 21. januar 2010.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk