NBC og Netflix skrinlægger Bill Cosby-projekter efter voldtægtsanklager

To mediegiganter lægger projekter med Bill Cosby ned efter anklager om seksuelle overgreb fortsætter med at regne ned over den legendariske komiker.

Fem kvinder er indtil videre trådt frem med anklager mod Bill Cosby om seksuelle overgreb, der angiveligt har fundet sted mellem 1969 og 1982. (Foto: Lucas Jackson © Scanpix)

Efter en uge fyldt med anklager om seksuelle overgreb mod Bill Cosby, dropper både NBC og Netflix planer om fremtidige samarbejde med den aldrende komiker.

Det skriver flere amerikanske medier.

Droppet og udskudt

NBC meddelte onsdag, at de dropper planer om at udvikle en ny sit-com med Cosby. De har ikke kommenteret på begrundelsen for at stoppe samarbejdet.

Tirsdag aften kom Netflix med en lignende udmelding. Netflix, som udbyder tv-serier og film via en streaming-service, har nemlig valgt at udskyde et show, der skulle hædre komikeren på hans 77-års fødselsdag.

- På nuværende tidspunkt har vi valgt at udskylde lanceringen af den nye stand up comedy-særudsendelse 'Bill Cosby 77', lyder det ifølge The New York Times i en pressemeddelelse.

Fem kvinder retter anklager mod Cosby

Begge udmeldinger kommer, efter flere kvinder er trådt frem og har anklaget Bill Cosby for seksuelle overgreb. Flere af overgrebene skulle have fundet sted for årtier siden - nogle så langt tilbage som 1969.

Så sent som tirsdag trådte den tidligere supermodel Janice Dickinson frem med anklager mod komikeren.

Dickinson, som er den femte kvinde til at rette anklager mod Cosby i løbet af den seneste uge, hævder, at komikeren bedøvede hende og voldtog hende i 1982.

Trukket sig fra offentligheden

Cosby har, siden anklagerne først så dagens lys, aflyst en række offentlige optrædener, blandt andet et besøg hos talkshow-værten David Letterman, som var planlagt til onsdag aften.

En advokat har på komikerens vegne afvist anklagerne fra de fem kvinder. Ifølge The New York Times vil der ikke komme yderligere udtalelser fra komikeren omkring sagen.

FacebookTwitter