(Foto: Al Seib/Shutterstock © Scanpix)

Netflix-ansatte udvandrer i protest efter stormvejr om kontroversielt standup-show

Flere end hundrede ansatte, aktivister og modaktivister har demonstreret foran Netflix-bygningen i Los Angeles.

Den efterhånden langvarige strid mellem streaminggiganten Netflix og flere af deres ansatte har fået tilføjet endnu et kapitel.

Onsdag amerikansk tid udvandrede flere Netflix-ansatte nemlig i en planlagt protest på grund af komikeren Dave Chappelles nye standup-show 'The Closer', samt hvordan platformens topledelse efterfølgende har forsvaret komikeren.

Showet – og Dave Chappelle – har siden premieren tidligere på måneden fået massiv kritik for at fyre jokes af, som nogle mener er homofobiske, transfobiske og sågar antisemitiske.

Ifølge medier som Los Angeles Times og Variety samledes mellem 100-200 ansatte, aktivister og modaktivister foran Netflix' kontor i Los Angeles.

Her var størstedelen mødt frem med skilte, hvor der stod: "Sorte transpersoners liv betyder noget" og "Transfobi er ikke sjovt". Der var dog også mødt enkelte moddemonstranter op, som var kommet for at støtte op om Dave Chappelle og retten til at udtrykke sig frit.

Demonstranterne var også mødt op med en række krav til Netflix. Blandt andet kræver de, at streamingplatformen sætter penge til side til at støtte op om trans- og nonbinære talenter.

De kræver også, at Netflix sætter en advarsel på 'The Closer', som beskriver, at "showet indeholder transfobisk sprog, misogyni, homofobi og hadtale".

Det krav har Netflix' ene topchef, Ted Sarandos, dog allerede afvist.

- Indholdet er allerede blevet aldersbegrænset på grund af sproget, og Dave Chappelle kommer med en meget eksplicit advarsel i starten af showet, så jeg tror ikke, det vil være passende i denne sag, har han tidligere udtalt.

Herunder kan du se flere billeder fra demonstrationen foran Netflix' kontor i Los Angeles.

 • Stjernekomikeren Dave Chappelle er kommet i modvind, efter han har joket med transpersoner i sit nye show 'The Closer'. Om Caitlyn Jenner, som i 2015 offentliggjorde sin transition, siger han blandt andet: - Caitlyn Jenner blev valgt som 'Årets kvinde', det første år hun var en kvinde. Hun har aldrig haft menstruation. Dér kan man bare se. (Foto: RINGO CHIU © Scanpix)
  1 / 7
 • Eureka O'Hara (venstre), som du måske kender fra realityshowet 'RuPaul's Drag Race', og skuespilleren Blossom C. Brown (højre) var også mødt op. (Foto: Al Seib © Scanpix)
  2 / 7
 • Ansatte hos Netflix og aktivister fremviste skilte som "Sorte transpersoners liv betyder noget" og "Transfobi er ikke en joke" under demonstrationen. (Foto: Al Seib/Shutterstock © Scanpix)
  3 / 7
 • Netflix er via en talperson kommet med en udtalelse efter demonstrationen: - Vi sætter pris på vores trans-kollegaer og allierede, og vi forstår, at de er blevet såret dybt. Vi respekterer alle medarbejdere, der har valgt at udvandre, og vi anerkender, at vi har meget mere arbejde foran os i Netflix. (Foto: Al Seib/Shutterstock © Scanpix)
  4 / 7
 • Demonstranterne jublede, da den tidligere Netflix-ansatte B. Pagels-Minor tog mikrofonen foran forsamlingen. B. Pagels-Minor blev fyret fra Netflix i sidste uge for angiveligt at have lækket følsomme og interne informationer til pressen om Dave Chappelle-sagen. B. Pagels-Minor nægter alle anklager. (Foto: Al Seib/Shutterstock © Scanpix)
  5 / 7
 • Der var også mødt enkelte moddemonstranter op, som støttede komikeren Dave Chappelle. De havde medbragt skilte som "Vi elsker jokes" og "Jokes er sjove". Moddemonstanterne var dog i markant undertal. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)
  6 / 7
 • Skaberen af hitserien 'Transparent', Joey Soloway, var også en del af demonstrationen, og hun opfordrede Netflix til at indsætte en transperson i sin bestyrelse i "denne fucking uge". Det skriver Los Angeles Times. (Foto: Zuma / SplashNews.com © Scanpix)
  7 / 7