Netflix har nu over 65 millioner kunder verden over

Streamingtjenesten overgik alle forventninger i andet kvartal med millioner af nye abonnenter.

Der er flere serier som "House of Cards" under opsejling. I 2016 regner Netflix med at bruge fem milliarder dollar på at producere tv-serier, dokumentarprogrammer og egne film. (© DR)

"House of Cards" og andre egenproducerede serier trækker millioner af nye seere til Netflix. Det viser selskabets regnskab for andet kvartal.

I de tre måneder fik den amerikanske streamingtjeneste omkring 3,3 millioner nye kunder, som hver måned betaler et fast beløb for at kunne vælge mellem tusindvis af film og tv-serier online.

Netflix havde kun regnet med en nettotilgang på cirka 2,5 millioner nye abonnenter i kvartalet. Den større end ventede fremgang sendte onsdag kursen på Netflix-aktier i vejret med næsten ti procent på børsen i New York.

Netflix har kurs mod Kina

Netflix har nu 65,6 millioner medlemmer over hele verden og et mål om at være til stede i 200 lande inden udgangen af 2016. I år skal tjenesten udbredes til Japan, Italien, Spanien og Portugal.

Kina er med i ekspansionsplanerne, men det er fortsat usikkert, hvornår Netflix kan tage hul på det store marked.

- Der er fortsat nogle ting, vi skal have styr på, siger Reed Hastings, administrerende direktør for Netflix.

Han tilføjer, at myndighederne i Kina endnu ikke har givet grønt lys for en lancering.

- Vi har programmerne. Så vi er parat, når tilladelserne er i hus. Vi er overbevist om, at forbrugerne vil synes godt om tjenesten, siger han.

Flere serier som "house of Cards"

I andet kvartal øgede Netflix sine indtægter til 1,64 milliarder dollar eller godt 11 milliarder kroner. Det er en stigning på 23 procent i forhold til samme kvartal året før.

I løbet af de tre måneder havde serier som "Marvel's Daredevil", "Sense 8" og "Dragons" premiere på Netflix.

Og udbuddet af egenproduceret indhold vil vokse. I 2016 regner Netflix med at bruge fem milliarder dollar på at producere tv-serier, dokumentarprogrammer og egne film.

I Danmark har Netflix været tilgængelig siden efteråret 2012.

/ritzau/Reuters