Netflix lanceres i Danmark i denne uge

Den amerikanske film- og seriegigant Netflix åbner sin tjeneste for danskerne i løbet af denne uge.

Den amerikanske film- og seriegigant Netflix åbner sin tjeneste for danskerne i løbet af denne uge.

Natten til mandag åbnede Netflix sin video on-demand-tjeneste i Sverige og senere i denne uge kommer turen til Danmark.

Det oplyser Bloomberg News mandag efter et interview med Netflix' administrerende direktør.

Allerede nu ser det ud til at den benhårde konkurrence kommer forbrugerne til gavn.

Konkurrenten sænker prisen

Prisen for en måneds abonnement på Netflix i Sverige landede nemlig på 79 svenske kroner, 68 danske kr.

Den pris ville konkurrenten Viaplay, der også findes i Danmark, godt være med på, og sænkede kort efter sin abonnementspris fra 99 skr til 79 skr pr. måned.

Tjenesten, som har taget USA, Storbritannien og Canada med storm, har i omegnen af 25 mio. kunder på verdensplan, og regnes for at være årsagen til at videoudlejningskæden Blockbuster gik konkurs i USA.

Netflix: Ingen profit de første to år

CEO og grundlægger af Netflix, Reed Hastings, siger desuden til Bloomberg News, at selskabet har "investeret voldsomt" og at virksomheden "aldrig har haft så meget indhold ved en lancering", som på det nordiske marked, som han desuden kalder for "et paradis for de svenske forbrugere" i forbindelse med lanceringen på den anden side af Øresund.

Han siger desuden, at man ikke regner med at være profitabel de første to år, så koncernen er villig til at tage et langt, sejt træk i kampen om sofakunderne.

- Vi lancerede i Canada for lidt over to år siden, og vi har allerede positive pengestrømme. Så vi har bevis på, at det fungerer, siger Reed Hastings til det svenske nyhedsbureau Direkt.

VOD-udlejning i eksplosiv stigning

Han siger dog til Bloomberg, at det ellers ikke er normen.

- Typisk vil det tage længere tid, da vi bliver ved med at investere i yderligere indhold og udvikle på tjenesten, siger han til Bloomberg News.

Video on demand har taget voldsomt fart i Danmark de sidste år, - ifølge TDC's regnskab for andet kvartal er antallet af udlejninger steget eksponentielt, så telekoncernen i 2009 udlejede 204.000 film, i 2010 467.000 film og i 2011 1,6 mio. film. I første halvår samlet udlejede TDC 2,2 mio. film.

Netflix lanceres som funktion til SMART-TV-løsninger, computere og mobil- og tablet-apps til både Android og iOS, ligesom indholdet bliver tilgængeligt via Apple TV, Playstation 3 og Xbox 360.

/ritzau/FINANS