Netflix-vilkår strider mod dansk lov

Når streaming-tjenesten Netflix får danske kunder til at fraskrive sig retten til sagsøge firmaet, strider det mod dansk lovgivning.

Når streaming-tjenesten Netflix får danske kunder til at fraskrive sig retten til sagsøge firmaet, strider det mod dansk lovgivning.

Streaming-tjenesterne er for alvor ved at gøre deres indtog i Danmark, og noget kunne tyde på, at det er gået lidt for hurtigt, da Netflix skulle oversætte deres brugervilkår til dansk.

For når den amerikanske streaming-tjeneste får deres danske kunder til at fraskrive sig retten til at sagsøge firmaet, er det i uoverensstemmelse med dansk lov.

Det skriver Politiken.dk.

"Fraskriver dig retten til at gå rettens vej"

Foruden at skulle opgive kreditkortoplysninger og personlig data, får Netflix deres kunder til at fraskrive sig basale forbrugerrettigheder, når de blandt andet skal skrive under på nedenstående.

- DU GIVER DIT SAMTYKKE TIL AT FRASKRIVE DIG RETTEN TIL AT GÅ RETTENS VEJ for at forfægte eller forsvare dine rettigheder under denne kontrakt, står der i Netflix' brugervilkår.

Firmaet giver kunderne et indtryk af, at de er dårlige stillet, end de egentlig er, og det kan medføre en påtale samt en bøde.

Skriv roligt under

Men som ny kunde hos Netflix, kan man roligt underskrive firmaets brugervilkår.

For skulle man føle sig dårligt behandlet af firmaet, kan man frit sagsøge, da underskriften ikke er gældende ifølge dansk lovgivning.

- Det er en god idé at gøre Netflix opmærksom på, at man ikke mener, aftalevilkåret gælder. Men det er ikke nødvendigt, lyder rådet fra specielkonsulent hos Forbrugerombudsmanden, Andreas Weidemann.

Dog kan Andreas Weidemann ikke udtale sig om, hvorvidt Forbrugerombudsmanden vil gå videre med sagen og tage kontakt til Netflix.