Nettet går amok over nuttet rumvæsen

En lille, nuttet karakter løber med opmærksomheden i ny Star Wars-serie.

'The Child' - eller 'Baby Yoda' - er en bikarakter i Star Wars-serien 'The Mandalorian'. Alligevel er det netop denne karakter, som er løbet med mest opmærksomhed. (© Disney)

- Det sødeste, der nogensinde er skabt i tv- og filmhistorien!

- Jeg skrigerrrrrrrrrr!

- Awww – den ser så sød ud!

Sådan lyder nogle af de tusinder af kommentarer, der er tikket ind, efter Disney for nylig delte et billede af den nye Star Wars-karakter 'The Child' på Instagram.

På nettet har karakteren imidlertid fået et andet navn.

Her har fans nemlig givet den lille, grønne karakter med de kæmpestore øjne og kaninører navnet 'Baby Yoda' – med reference til karakteren Yoda, som har været med i flere af de foregående Star Wars-film.

The Child - eller Baby Yoda - er en karakter i den nye Disney-serie 'The Mandalorian'. Serien udspiller sig i Star Wars-universet og kan streames på Disney+ - Disneys nye streamingtjeneste, som endnu ikke er tilgængelig i Danmark.

'The Mandalorian' er i øjeblikket den mest sete serie i USA på tværs af alle streamingtjenester. Det viser tal fra Parrot Analytics - et analyseinstitut, som sammenligner seertal for de største, verdensomspændende streamingtjenester. Dermed slår serien 'Stranger Things', der de seneste fem måneder har været den mest streamede serie.

Og noget tyder på, at det lille, grønne rumvæsen har haft en lodden finger med i spillet om seriens popularitet. For det lader til at være dén, der løber med størstedelen af opmærksomheden. I hvert fald viser tal fra Google, at der er flere, der søger på Baby Yoda end på seriens titel.

Star Wars-ekspert: 'Det undrer mig ikke, at folk går amok'

Begejstringen over Baby Yoda er ikke da heller ikke gået Christian Monggaards næse forbi. Han er filmanmelder på Dagbladet Information og Star Wars-ekspert og har fulgt karakterens voksende internet-popularitet tæt.

- Stort set fra dag ét blev den her figur diskuteret på internettet, fortæller han.

Og det kommer ikke bag på ham:

- Det undrer mig ikke, at folk går amok, når der sker noget så opsigtsvækkende. Master Yoda er en af de mest elskede figurer fra Star Wars-universet, og denne her lille figur ligner til forveksling en babyudgave af ham, fortæller Christian Mongaard, som selv synes, figuren ser sjov ud.

Her ses den originale Yoda som voksfigur på udstillingen 'Star Wars At Madame Tussauds' i London. Ifølge historien dør Yoda som 900-årig. Baby Yoda er til sammenligning 50 år gammel. (Foto: Stuart C. Wilson © 2015 Getty Images)

Hitter som meme

Baby Yoda er tilsyneladende særligt populær som meme. På sociale medier som Instagram, Twitter og Reddit er der således dukket mange nye memes op, som benytter den nye karakter.

For eksempel her, hvor en amerikaner bruger Baby Yoda til at forklare den følelse, han havde, da det gik op for ham, hvad 'hygge' betyder:

Også popsangeren Ariana Grande har taget Baby Yoda til sig. På sin Twitter-konto har hun således delt dette meme, hvor hun kombinerer sin egen sangtekst med et billede af det lille, grønne rumvæsen:

Men det er ikke alle, der er lige vilde med det lille rumvæsen. Der findes også stemmer i Star Wars-fanmiljøet, som mener, at Baby Yoda skal gå hjem og vugge.

Hovedargumentet lyder, at det er blasfemisk at lave nye udgaver af gamle karakterer, som folk har et forhold til. Det synspunkt har Christian Monggaard, som selv er Star Wars-fan, ikke meget tilovers for.

- Folk har de vildeste ejerskabsfornemmelser. De kan finde på at sige sige: 'Du har ødelagt min barndom', fordi man tilføjer noget til universet. Det er noget pladder - ingen kan ødelægge de originale film, siger Christian Monggaard, og tilføjer:

- Selvfølgelig er det en balancegang. Men hvis historien er god og respekterer universet og det, der går forud, så kan jeg ikke se, der skulle være noget i vejen for det. Så er det bare med til at udvikle universet, siger Christian Monggaard og understreger, at han endnu ikke har set serien, men kun har forholdt sig til den information, han er stødt på på internettet.

Selvom figuren måske mest af alt ligner en rumudgave af et spædbarn, er den 50 år gammel. Men den race, den tilhører i Star Wars-universet, ældes meget langsomt. (© Disney)

Endnu ikke tilgængelig i Danmark

Det er ikke kun Baby Yoda, som er blevet varmt modtaget. Det er 'The Mandalorian'-serien også i sin helhed.

På filmsiden IMDb er seriens bedømmelse i skrivende stund svimlende 9,1 stjerner ud af 10. Og Christian Monggaard har også bemærket, at der skulle være en god stemning omkring serien.

- Modtagelsen af serien har været meget positiv. Anmeldelserne har været gode, og fans har været meget begejstrede, siger Christian Monggaard.

Men mens memes og sjove videoer med Baby Yoda allerede er nået til Danmark, må entusiastiske danskere dog vente tålmodigt på at få serien at se.

Det er uvist præcis hvor længe, for der er endnu ikke annonceret en officiel releasedato for Disney+ i Danmark. Men når den kommer til Danmark, er Christian Monggaard klar foran skærmen.

- Jeg glæder mig usigeligt meget til, at vi endelig kan se den i Danmark, siger han.