Nicolas Bro på scenen som massemorder

Manson får selskab af Holberg, Shakespeare, Dostojevskij og Bergman i den kommende sæson på Det Kgl. Teater.

Nicolas Bro som den amerikanske kultleder Charles Manson, der i 1969 sammen med sine medløbere udførte en række bestialske mord, bl.a. på den gravide skuespiller Sharon Tate.

Det er én af nyhederne, Det Kongelige Teater onsdag præsenterede på et pressemøde, hvor temaet var skuespillet i sæsonen 2010-11.

"Manson" er skrevet af nationalscenens husdramatiker Joakim Rohde. Han har de seneste år bidraget til repertoiret på Gamle Scene og i Skuespilhuset med stykker som "Pinocchios aske" og "Darwins testamente".

Livtag med klassiker

Rohdes ny stykke får premiere til februar næste år, og Nicolas Bro suppleres af bl.a. Helle Fagralid, Henning Jensen, Birthe Neumann og Peter Plaugborg.

Ellers bliver det en sæson, hvor Det Kongelige Teater i høj grad tager livtag med klassikerne. Det sker ud fra ambitionen om at fortolke disse værker, så de også taler til et nutidigt publikum.

Således siger skuespilchef Emmet Feigenberg i en skriftlig kommentar, at teatret sætter "Jeppe på bjerget" op, fordi Holberg stadigvæk har "en af hovednøglerne til vores selvopfattelse".

Henning Jensen skal spille Jeppe og Bodil Jørgensen hans Nille i Christoffer Berdals iscenesættelse.

Bergman-tv til scenen

Hans kollega Rune David Grue prøver kræfter med Dostojevskijs roman "Forbrydelse og straf", og Thure Lindhardt skal spille hovedrollen som studenten Raskolnikov.

Blandt repertoiret kan i øvrigt nævnes en genopsætning af Shakespeares "Richard III", Molières "Misantropen" med Lars Mikkelsen samt en bearbejdelse af "Fanny og Alexander".

Emmet Feigenberg skal selv omsætte Ingmar Bergmans tv-serie til scenen, hvor Ghita Nørby, Sofie Gråbøl, Søren Sætter-Lassen, Bodil Jørgensen og Jens Albinus er blandt aktørerne.

Kilde: Ritzau

Facebook
Twitter