Nobel-akademi: Bob Dylan kommer muligvis til Stockholm... til næste år

Musiker kunne ikke finde tid i kalenderen i år, men et besøg kan muligvis klemmes ind i 2017.

For få dage siden lød den nedslående melding efter længere tids radiotavshed ellers, at den anerkendte musiker og sangskriver ikke havde tid i kalenderen til at modtage nobelprisen i litteratur. (Foto: Jim Lo Scalzo © Scanpix)

Først kunne de ikke fat i ham, så sagde han "måske" og siden "nej".

Men nu er det er en glad chef for Det Svenske Akademi, som Sveriges Radio har talt med.

Sara Danius står i spidsen for akademiet, som hvert år udpeger modtagere af den fornemme svenske nobelpris.

Hun nu har talt med Bob Dylans manager, som bekræfter, at der er gode chancer for, at Dylan alligevel kigger forbi den svenske hovedstad i foråret 2017.

- Jeg er ikke sikker, men jeg har fået det bekræftet (at der er gode chancer, red.) af hans manager, siger Sara Danius til Sveriges Radio.

For få dage siden lød den nedslående melding efter længere tids radiotavshed ellers, at den anerkendte musiker og sangskriver ikke havde tid i kalenderen til at modtage nobelprisen i litteratur.

Tirsdag i denne uge modtog akademiet et brev fra Dylan, hvor musikeren skriver, at han føler sig "overordentlig beæret" over nobelprisen, men at han er optaget af andre arrangementer, mens tildelingen af årets nobelpriser finder sted i december.

Den garvede musiker blev tilbage i oktober tildelt prisen, som han skal holde en nobelforelæsning for at kunne modtage.

Det Svenske Akademi er nu meget begejstrede over udsigterne til at få Dylan til at holde en forelæsning engang i det kommende forår.

- Vi har valgt at sætte alt ind på det. Årsagen er, at der er gode chancer for, at han vil være i Stockholm til foråret. Det vil være en udemærket mulighed for, at han kan holde sit foredrag, siger Sara Danius.

Nobelprismodtagere har ingen forpligtelse til at komme til selve prisoverrækkelsen. Men ifølge akademiets regler skal man som modtager dog inden seks måneder fra ceremonien den 10. december holde en tale eller noget andet, der kan udgøre en forelæsning.

Forelæsningen kan dog også foregå via video, hvis modtageren ikke har mulighed for at være fysisk til stede.

FacebookTwitter