Noma er verdens femtebedste restaurant

Noma, Geranium og Relæ står på den prestigefyldte liste over verdens 50 bedste spisesteder.

Noma var nummer et på listen i 2014, men rykkede sidste år ned som nummer tre. I år er det blevet til en femteplads. (Foto: © casper christoffersen, Scanpix)

Tre af verdens 50 bedste restauranter ligger i Danmark. I hvert fald hvis man skal stole på listen fra World's 50 Best Restaurants.

Noma, der flere år har toppet listen, indtager en femteplads, mens Geranium - den eneste danske restaurant med tre michelinstjerner - er nummer 28.

Relæ er for andet år i træk blevet kåret til verdens mest bæredygtige restaurant og fik en samlet placering som nummer 40 i top-50. Alle tre spisesteder ligger i København.

Listen er sammensat af en gruppe af knap 1.000 ledende skikkelser inden for den internationale restaurationsbranche.

Den italienske restaurant Osteria Francescana er for første gang nummer et på listen. Den overhaler spanske El Celler de Can Roca, der i år må tage til takke med andenpladsen.

Der er restauranter fra 23 lande på seks forskellige kontinenter på årets liste fra World's 50 Best Restaurants. Spanien fylder godt i toppen med tre steder i top-10.

Danske Noma toppede senest listen i 2014, men rykkede sidste år ned som nummer tre og har altså nu taget to skridt yderligere tilbage på 2016-listen.

/ritzau/