Noma lukker og åbner flydende landbrug nær Christiania

Den verdensberømte restaurant lukker i 2016 for at lave urbant landbrug og flytte til nye lokaler.

Ifølge medejer og køkkenchef på Noma, René Redzepi, giver det mening, at en restaurant af Nomas kaliber har sit eget landbrug. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Danmarks verdenskendte restaurant Noma lukker nytårsaften 2016 og åbner først igen engang i 2017, siger medejer og køkkenchef René Redzepi til avisen New York Times.

Ifølge René Redzepi skal Michelin-restauranten genåbne med et helt nyt koncept, der involverer planer om at flytte restauranten, så der i fremtiden kan drives et urbant landbrug samme sted som den

verdensberømte
restaurant.

- Det giver mening at have sit eget landbrug, når du har en restaurant af denne kaliber, siger køkkenchefen til avisen.

Vil ansætte landmand

Vanen tro går restauranten, der blandt andet har chokeret ved at sætte levende myrer på menukortet, nye veje med sine fremtidsplaner.

Det kommende tilhørende landbrug skal ifølge René Redzepi være delvist flydende på en pram, og på taget af den nybyggede restaurant skal der være et drivhus.

Hele herligheden skal bygges i udkanten af Christiania på en grund, der indtil videre kun er beklædt med vildt græs og asfalt.

- Vi vil bygge en pram, og vi vil putte en kæmpe mark på prammen.

- Vi vil ansætte en fuldtidslandmand i restauranten, siger han til avisen.

Flytter til Sydney i januar

Selvom der venter store forandringer i 2017, rykker restauranten allerede teltpløkkerne op for en kort stund i januar 2016, hvor den i 10 uger åbner en såkaldt pop up-restaurant på havnen i den australske storby Sydney.

Den danske restaurant har fire gange været kåret som verdens bedste restaurant, men røg i år ned på en tredjeplads over verdens bedste restauranter, der bliver kåret af britiske Restaurant Magazine.

Restauranten har i øjeblikket to stjerner i den franske Michelinguide.

/ritzau/

Facebook
Twitter