Nonner fra helvede, en tung grøntsagskrabat og populær bi-scooper: Sådan kan du (forsøge at) glemme corona

Maria Fantino, Frederik Cilius og Jesper Binzer har tre tip til dig, der akut har brug for inspiration.

Radiovært Maria Fantino følger selv hashtagget #beetok på TikTok. (Foto: Petra Kleis © dr)

Rosenkål, TikTok og growling.

Det lyder måske som en mærkelig cocktail, men det er blandt de ting, du burde kaste dig over, hvis du mangler kultur og oplevelser her midt i nedlukningen.

I hvert fald hvis du spørger radiovært Maria Fantino, skuespiller og satiriker Frederik Cilius og musiker Jesper Binzer.

De sidder netop nu - ligesom de fleste andre – og venter på, at truende coronamutationer får sparket, og vaccinerne bliver sprøjtet ind i tilstrækkelig mange blodbaner, så vi igen kan få et liv som før corona.

Inden vi når dertil, får du her tre bud på, hvad du kan fordrive tiden med, for DR2 har spurgt Fantino, Cilius og Binzer, hvilke kulturelle opdagelser de har gjort sig, når tommelfingertrilleriet er blevet for meget.

Og det er altså her, den ellers forhadte rosenkål, det kinesiske sociale medie og dødsmetal forener sig i en smuk harmoni.

Maria Fantino anbefaler TikTok-videoer

Du har måske hørt skrækhistorier om, at den kinesiske app malker din mobil for informationer. Ellers tror du måske, at dine øjne kommer til at svie ved synet af en ulidelig strøm af dansevideoer med bart maveskind. Men TikTok er med sine cirka 800 millioner brugere faktisk meget mere end det.

- TikTok er så stort, fordi alle er på det – på nær dig. Inde i appen er det delt op i underkategorier – de såkaldte hashtags. Jeg er meget glad for det hashtag, der hedder #beetok, som er for folk, der går meget op i at passe på bierne, fortæller radioværten.

- Der er for eksempel en kvinde, som arbejder med at redde bier, og hun scooper bierne ud af deres bo med sine bare hænder, fortæller radioværten.

Frederik Cilius anbefaler kogebog... og rosenkål

Frederik Cilius, der mest er kendt for at hærge din radio og dit tv med sit alter ego, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, anbefaler, at du køber kogebogen 'Grønt grundkøkken'.

Kogebogen er en 434 sider lang grøntsagskrabat – og indeholder 230 opskrifter helt uden kød, men til gengæld masser af kål og grønt. Og når nogle, som det er tilfældet med Frederik Cilius, har svært ved at bryde opfattelsen af, at der skal kød i enhver ret, så kan denne bog være vejen frem.

Det var den i hvert fald for ham, da hans søn ligefrem sagde, at en ret med (hold nu fast) masser af rosenkål, var den bedste ret, Frederik Cilius nogensinde havde lavet til ham.

- Der er nærmest blevet indført en regel her i privaten om, at der bliver lavet en ret fra denne bog et par gange om ugen, siger Frederik Cilius.

Jesper Binzer anbefaler dansker-growling

Det seneste år har et album været spillet på repeat hjemme i stuen hos DAD-forsangeren, Jesper Binzer.

Bandet er dansk, det hedder Konvent, og det består udelukkende af kvinder. For et år siden udgav de albummet 'Puritan Masochism', og det er Jesper Binzer ret begejstret for.

- Konvent er noget death/doom-metal fra Danmark. Det er som navnet siger simpelthen abbedissen og nonnerne fra helvede, siger han.

Du kan lytte til et af bandets numre her:

0:00
FacebookTwitter