Nordsjællandsk nationalpark forsinket - igen

De nordsjællandske kommuners oplæg til, hvor nationalparken "Kongernes Sjælland" skal afgrænses, har foreløbig ligget et år på miljøministerens bord uden svar.

Den 17. januar 2008 fik tidligere miljøminister Troels Lund Poulsen (V) flertal for, at Danmarks første nationalpark i Thy skulle have følgeskab af fire andre parker.

Planen var da, at den nordsjællandske park kunne påbegyndes i efteråret 2009. Nu har kontroverser om afgrænsningen af den kommende nationalpark "Kongernes Nordsjælland" efterhånden ført til et par års forsinkelse - og der tales nu åbent om, at en indvielse først kan finde sted i 2012. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Formand for Danmarks Naturfredningsforenings nordsjællandske samråd, Peter Skat Rørdam, sad med i styregruppen til det oprindelige pilotprojekt til en nordsjællandsk nationalpark.

Allerede i 2005 barslede styregruppen med en rapport og et parkforslag. Peter Skat Rørdam undrer sig over forsinkelsen.

- Jeg forstår ikke, denne sag trækker ud, når man tænker på, hvor velbelyst den er. Der er hverken uklarhed i nationallovgivningen eller i de oplæg, der ligger på bordet omkring en nordsjællandsk nationalpark, siger han.

Intet svar fra miljøministeren

Det seneste oplæg til en park-afgrænsning fra de fem nordsjællandske nationalpark-kommuner Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg og Halsnæs har således nu ligget i over et år på miljøministerens bord.

Projektleder Jakob Harrekilde, Skov og Naturstyrelsen, fortæller, at der ikke er nogen fast tidsplan for nationalparken. Men at man nu regner med, at parken kan sendes i høring i løbet af 2011.

- Og det tager cirka seks-ni måneder fra en park sendes i høring, til den kan slå dørene op. Så en nordsjællandsk indvielse i 2012 er et godt bud, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Fra miljøminister Karen Ellemann (V) er der tavshed om, hvordan der igen kommer skub i i den nordsjællandske nationalpark. Helsingørs borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) skrev den 8. marts i år på vegne af de fem kommunerne til ministeren for at anmode om et møde for at finde ud af, hvilken proces ministeren forestiller sig kan sætte den nordsjællandske park i gang igen.

- Men vi har ikke fået andet svar fra ministeren, end at man har modtaget brevet, siger nationalpark-projektleder i Helsingør Kommune, Ole Christiansen.

Facebook
Twitter