FOTO Nordisk fest sparker godt gang i Northside Festival

Rap. rock og poppet soulmusik fra Danmark, Norge og Sverige sikrede en sikker start på årets fest i Ådalen.

  • Refused har været lidt on and off, siden de blev dannet i 1991, og fredag eftermiddag indtog de svenske punkrockere Northside med Dennis Lyxzen i front. (Foto: Axel Schütt © Axel Schutt)
  • Den Ninja Turtles-begejstrede Marvelous Mosell bakket op af Tue Track fik lov at åbne Northsides Grøn Scene og lykkes efter lidt tid at få fredagspublikummet til at synge med på bl.a. 'Jeg var blevet syg og ku’ li’ det'. (Foto: Axel Schütt © Axel Schutt)
  • Kongerne af dansk rap, Malk de Koijn, indtog Grøn Scene fredag eftermiddag. (Foto: Helle Arensbak © Fotojournalist Helle Arensbak)
  • Festivalen i Aarhus åbnede på bløde toner fra pop-soul sanger og sangskriver Alex Vargas, der begyndte sin karriere på Folketeatret og oprindeligt havde en drøm om at være skuespiller. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © JENS NOERGAARD LARSEN)
  • Norske soul-pop Jarle Bernhoft kommer med sit band The Fashion Bruises til Danmark igen senere i år, når de spiller i Vega i København til september. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © JENS NOERGAARD LARSEN)
1 / 5

Ådalen ved Aarhus var fredag omdannet til ren nordisk sammenkomst, da årets Northside Festival blev sparket i gang til tonerne af danske Marvelous Mosell, den soul- og popkometen med de chilenske aner Alex Vargas, kongerne af dansk rap fra Malk de Koijn og så det naboerne fra Sverige og Norge, henholdsvis punkrockerne fra Refused og Bernhoft and the Fashion Bruises.

Den 28-årige Vargas var sat på som første punkt på dagsordenen og gik i gang, mens folk stadig ankom ved en 14-tiden fredag eftermiddag. En lidt utaknemmelig opgave, som den unge popkomet dog slap meget heldigt fra.

En 'virkeligt velspillende Vargas' ifølge Gaffa, der har rosende ord til overs for den unge popsmed, hvis koncert dog blot varede 45 minutter. Sammen med guitaristen Tommy Sheens formåede han dog på den korte tid også at behage BTs anmelder Jan Eriksen, der kalder Vargas et stort musikalsk og sangligt talent.

Dansk rap trænger til et los

Dansk rap var godt repræsenteret ved åbningen af festivalen i form af både Marvelous Mosell og de rutinerede herrer fra Malk de Koijn, som ifølge Ekstra Bladets anmelder dog var en anelse for tilbagelænede og præget af 'nostalgisk hygge'.

- Malk de Koijn tog alt for let på opgaven, og hvis de ikke losser sig selv gevaldigt i drengerøven, ender de som dansk hiphops svar på Shu-bi-dua, skriver anmelder Thomas Treo.

Marvelous Mosell, flankeret af Tue Track, havde til gengæld held med at få publikum med på flere af sine hits, der blev kickstartet på sociale medier, og iført sit træningstøj med påtrykt 'den bedste danser', blev weekenden ifølge Gaffa sparket godt igang.

Svensk vrede mod verden

Svenske Refused gav en hård lektion i punk-attitude - iklædt skjorte, jakke og, til at begynde med, velsiddende hår. Politikens Simon Lund giver fire hjerter til svenskerne, der også råbt vredt imod racisme, homofobi og højrefløj:

- Mens Lyxzén skreg sin paroler ind i mikrofonen og hidsede publikum, så ølkrusene røg gennem luften, viste bandet deres ekvilibristiske greb om hardcore punk med pludselige håndbremsevendinger, melodiske ornamenteringer og abrupte temposkift, skriver Simon Lund.

Facebook
Twitter