Gummistøvler eller solbriller? Sådan bliver vejret til Northside festival

Vejret spiller en stor rolle for, hvordan årets festival bliver. Heldigvis har DRs vejrvært gode nyheder til alle Northside-gæster.

Northside Festival har tidligere år været plaget af tung regn, men i år ser det ud til festivalen slipper udenom. (Foto: David Leth Williams © David Leth Williams - www.lethwilliams.dk)

Der er gode vejrnyheder for Northside Festivalen, der i weekenden løber af stablen i Århus. Det ser nemlig ud til, at flere af de store koncerter kan nydes tørskoet.

Ifølge DRs vejrvært Nina Bendixen kommer der flere regnbyger i dagene op til Northside. Men under selve festivaldagene kan deltagerne lade gummistøvlerne blive hjemme og nyde festivalen i tørvejr. Stort set.

Vinden bliver vi også sparet for, ser det ud til. Den slår nemlig over i vest, og det betyder, at festivalen kan ligge og putte sig i læ af sin østlige placering og undgå at blæse helt væk.

Sådan ser vejret ud de enkelte dage:

Blandet fredagsvejr

Festivalens første dag bliver en blandet pose bolsjer. Temperaturen rammer 20-22 grader, men det er også fredag, der kan ramme en lille smule regn hen over eftermiddagen.

- Fredag ser ud til at blive den mest ustabile dag. Der er mulighed for en lille smule regn, men det vil være let regn, og det bliver langt fra hele dagen, siger Nina Bendixen.

Pænt vejr lørdag

Lørdag ser ud til at blive festivalens pæneste dag på vejrfronten. Det bliver weekendens varmeste dag med 20-23 grader og en svag til jævn vind.

- Til gengæld falder temperaturen om natten til en 7-8 grader, så der bliver brug for en ekstra trøje til aftenens sidste koncerter, siger Nina Bendixen.

Festivalvenlig søndag

Festivalen sidste dag kommer til at ligne en kopi af lørdagen, men der kan dog blive brug for at beholde trøjen fra aftenen før, da temperaturen falder et par grader. Det kan være svært at forudsige, hvor mange skyer, der vil hænge over Ådalen, men Nina Bendixen er optimistisk.

- Vejret om søndagen bliver meget festivalvenligt. Det holder tørt, og vinden er svag, mens temperaturen ligger på mellem 18 og 20 grader.

Facebook
Twitter