Iggy Pop var kongen af Northside: 5 højdepunkter fra årets festival

For P6 Beat-vært Rune Hedeman var den 69-årige amerikaner den helt store oplevelse på årets festival i Aarhus.

Iggy Pop leverede en parade af hits, da han fredag gik på Grøn scene på Northside. Udover 'Real Wild Child' blev det også til 'Passenger', 'Lust for Life' og 'Gardenia' fra den nye 'Post Pop Depression' (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Forventningerne var høje til årets Northside festival, hvor flere af anmelderne uddelte topkarakterer til hovednavnene som for eksempel Duran Duran og den amerikanske punkrocker Iggy Pop.

Showet, som 69-årige Iggy Pop gennemførte fredag aften på Grøn scene er også en af de koncerter vært på P6 Beat Rune Hedeman fremhæver som et af årets højdepunkter på festivalen i Aarhus.

Caribou

Canadiske Dan Snaith leverede en mindeværdig koncert på årets Northside.

- Det var virkeligt fantastisk. Det var et visuelt show, og han lignede lidt sådan en mandlig sygeplejerske, helt klædt i hvidt og i bare tæer.

- Det er sjældent, man raver til blokfløjte, men det gjorde man virkelig på ‘Odessa’. Jeg kaldte ham professor Snaith, fordi han hedder Dan Snaith og er en matematikprofessor, der interesserede sig i svampe og lsd, og så røg låget af, og så besluttede han sig for at lave elektronisk musik.

- Det var en ret fed forfest til Duran Duran, som jeg ikke synes kom helt op at køre. Det blev sådan et charterferie show, lyder vurderingen fra radioværten om søndags-koncerten med Birmingham-bandet.

Beck

Beck Hansen var i topform og høstede roser og topkarakterer for sin optræden søndag aften.

- Det var fantastisk. Jeg stod og tudede til Beck, det var ret vildt, men der var en sang, der ramte der. Det var ‘Lost Cause' fra albummet 'Sea Change'. Det er i princippet en sang, der handler om Winona Ryder (skuespiller, red.), som han slog op med i den periode.

- Pladen er en 'heartbreak'-plade, og den rammer en eller anden nerve og er et radikalt skifte i hans katalog, som er ekstremt fedt. Den er Nigel Godrich, som også laver Radiohead.

Wolf Parade

Wolf Parade spiller ganske få koncerter i Europa i denne omgang. En af dem var på Northside i weekenden.

- Deres debutalbum fejrer 10 års jubilæum og er en fuldstændig klassisk kanoniseret indie-plade, lige ud af Canada i den der Arcade Fire-periode og er produceret af forsangeren i Modest Mouse Isaac Brock. Den er virkelig fantastisk.

- Det var en rigtig god koncert - og sjældent kan man sige. Det er nemlig en af de få europæiske shows, de er kun i Aarhus og Finland, så er resten USA og Canada.

Iggy Pop

Iggy Pop måtte nærmest bæres fra scenen efter showet fredag aften.

- Camilla Jane Lea (vært på P6 Beat, red.) fortalte, at da han gik af scenen, blev han båret ud af to mand, fordi han var helt slukket.

-Det er så fedt, at han investerer så meget af sig selv for at lave et show.

Iggy... igen!

- Fuck mand, Iggy Pop må altså tage de sidste to pladser af højdepunkter. Det var en tur på rockmuseum.

- Den måde, han brænder ud på, han er jo 69 år.