Overvældet Lukas Graham glemte ordene: Shit happens

Den 27-årige sanger skruede op for charmen og havde Northside-publikummet i sin hule hånd.

  • (Foto: Axel Schütt © Scanpix)
  • Lukas Graham sluttede sin Northside-koncert fredag aften af med kæmpehits som '7 Years' og 'Happy Home'. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • Der var proppet foran Blue Stage på Northside, da Lukas Graham gav koncert fredag aften. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
1 / 6

Hey, shit happens, ik’?

Sådan lød det fredag aften på Northside fra det musikalsk vel nærmest vidunderbarn Lukas Graham, der i ren eufori over publikums reaktion, måtte starte sangen 'Happy Home' forfra, efter at have glemt teksten.

- Nogle gange bliver man så overvældet over, hvor mange der står og synger med, at man - simpelthen ikke kan huske, hvad man skal synge....hey, shit happens, ik', lød det.

Måske. Men at dømme på reaktionerne fra de mange - og skrigende - fans (i øvrigt af begge køn) har den 27-årige sanger dog i høj grad styr på, hvad han laver. Og leverer.

Marie Halse og Sonja Morell begge på 21 år mente, at Lukas Graham var præcis, hvad publikum 'havde brug for' fredag aften. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen)

- Han er så autentisk. Jeg kan ikke finde et bedre ord, siger den 21-årige Sonja Morell fra Aarhus, inden hun alligevel prøver igen:

- Han er ærlig. Og jeg ved, det måske lyder lidt 'corny', men jeg blev altså rørt over 'Happy Home', siger hun om afslutningsnummeret, der fuldendte det, veninden Maria Halse kaldte en tilfredsstillende hitparade fra den danske sanger.

Familien Hammerstoft Hansen, fra venstre: Kristine, Marie, HC, Augusta, Johanne og Viola. For søstrene Kristine og Johanne var det tredje koncert med den danske popsanger og begge var de enige om, at højdepunktet denne gang var 'Only One'. - Ikke mange kender den, men den var jo vildt fed. Han kan bare tale med publikum, og det skinner også i gennem på f.eks. 'Happy Home', og det er som om, han bare bliver bedre, lød det. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen)

- Han er på en måde blevet lettere elske. Han er jo gået fra at være en lidt flommet fyr i wifebeater, der kunne få det, som han ville, til nu hvor han bare er charmerende. Han charmerede alle i aften, lød konklusionen.

Heller ikke for familien Hammerstoft Hansen var det et problem, at den unge sanger snublede i ordene under sidste nummer. Tværtimod.

- Det er fedt, at han er så okay med bare at starte forfra, det er som om, han er blevet bedre til at tale med publikum, lød det fra søstrene Johanne og Kristine, der var til tredje koncert med idolet fredag aften.

Overrasket over antallet af fyre

Det var ikke kun unge kvinder, den unge københavner, der for nylig har optrådt til det amerikanske Billboard Music Awards i Las Vegas, havde tag i fredag aften.

Mathias Clausen og Morten Nørholt var begge begejstrede efter fredagens koncert med Lukas Graham. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen)

- Det er første gang, jeg ser ham. Men jeg er faktisk overrasket over, hvor mange fyre, der har sneget sig ind blandt publikum, siger den 23-årige Mathias Clausen, der sammen med vennen Morten Nørholt lod sig begejstre af den gode stemning til koncerten.

- Han (Lukas Graham, red.) er fantastisk, han er klart en af de kunstnere, der trækker op. Jeg har set ham på Grøn Koncert, men han er blevet federe nu. Måske er det efter alt det, de har lavet under turen i USA, og nu kan vi jo også tage ejerskab på ham, siger Morten Nørholt og tilføjer:

- Og så er det da meget fedt, han ikke er så trænet. Man behøver ikke en sixpack eller ligne Beckham for at smide trøjen, siger han og griner.

4 stjerner fra BT

Ros får Lukas Graham også fra BT’s anmelder, Jan Eriksen, der kalder Northside-koncerten for ”dybt bevægende”.

Anmelderen mener, at flere sange blev leveret med så megen ægthed og autenticitet af Christiania-drengen og bandet.

- Som følger af dansk rock gennem uhyggelig mange årtier kan man kun bøje sig for, at der endelig er én, der udlever drømmen og så med den opbakning, skriver BT’s anmelder og giver koncerten fire stjerner.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter