Rockbrag i aften: Verdensnavne er i storform inden Northside-koncerter

Iggy Pop, Deftones og The Chemical Brother har fået superlativerne frem ved deres seneste optrædener, inden de i dag rammer Northside Festival.

Iggy Pop, The Chemical Brothers og Deftones spiller i aften på Northside. I udlandet har de tre bands fået ros for deres seneste optrædender. (© Getty Images)

Teltdugen kommer til at lette flere gange fra scenerne på Northside Festival fredag aften.

I hvert fald hvis verdensnavnene Deftones, Iggy Pop og Chemical Brothers formår at leve op til niveauet ved deres seneste koncerter.

Her har alle tre kunstnere givet publikum – og anmelderne – en højenergisk oplevelse.

Iggy Pop hoppede tilbage til 1969

- Som et skud adrenalin overraskede åbningstakterne publikum og fik straks energiniveauet op ved hovedscenen, skriver Gigwise.com om Iggy Pops åbning med nummeret ’The Passenger’ på Isle of Wight-festivalen sidste weekend.

Punkens gudfar har ikke Josh Homme fra Queen of The Stoneages og resten af musikerne fra albummet 'Post Punk Depression' med på sin nuværende tour, som han havde det i maj, da han sidst spillede i Danmark. Men ifølge Gigwise gav han den fuld punk-pedal og kaldte publikum 'cocksuckers' inden hittet 'Lust for Life' blev fyret af:

- Jeg ved, det er 2016, men i mit hoved er det fucking 1969, sagde Iggy Pop også som optakt til sangen ’1969’ til koncerten.

Regnen stoppede ikke Chemical Brothers

Senere fredag nat er det briterne fra The Chemical Brothers, der skal forsøge at hamle op med Iggy Pop. Det kan meget vel vise sig at blive en let opgave, for elektrofyrene fik medvind, efter de spillede på Belsonic-festivalen i Belfast i sidste uge.

- De gjorde, hvad de er bedst til. Chemical Brothers vidste nøjagtigt, hvordan de skulle ’Push the Button’, skriver anmelderen fra Belfastlive.co.uk og henviser til bandets storhit fra 2005.

Ikke engang regnen kunne holde publikum, da Tom Rowlands og Ed Simon gav den gas med deres største hit, skriver anmelderen.

Publikum henrykt over Deftones

Anmelderne roser også Deftones, der går på scenen i Ådalen i aften. De spillede i London for to uger siden, og anmelderen fra The Daily Star lover, at der både vil være guf til bandets 90’er-fans og de helt nye.

- Publikum var så henrykt, at jeg var ret taknemmelig for, at jeg havde en siddeplads.

Du kan ikke se nogen af de tre nævnte navne live på dr.dk/northside – til gengæld sender vi seks andre koncerter fra festivalpladsen i Aarhus fredag, lørdag og søndag. Få overblikket her.