VIDEO George Ezra: Bob Dylan gav mig mening

Den unge musikkomet George Ezra fortæller om tre vendepunkter, der har formet ham som kunstner og menneske.

Der er seriøst fart på karrieren for den unge singer-songwriter George Ezra, og søndag eftermiddag headliner han Northside Festival.

Vi mødte den charmerende brite til en kort snak om, hvad der har formet ham som menneske og kunstner. Her er der én – måske lidt overraskende – meget ikonisk kunstner, han trækker frem.

- Jeg købte Freewhellin’ med Bob Dylan da jeg var 14 år gammel, og jeg havde den på repeat hver eneste aften. Og jeg havde ikke noget imod, at vende pladen så mange gange. Pludselig var der noget, der faldt på plads, siger han.

Bob Dylans ikoniske plade Freewheelin' fra 1963 med klassikere som Blowin' in the Wind og A Hard Rain's A-Gonna Fall (© Columbia)

Gennembruddet kom på Glastonbury

Med Bob Dylan og sin guitar under armen flyttede George Ezra til Bristol i en alder af 18 år, og han helligede sig for alvor til musikken. Gennembruddet kom dog først et par år efter på den mest prestigefyldte festival af dem alle, Glastonbury.

- Jeg gik op på den her scene, og så var der bare tætpakket med publikum. Det havde jeg ikke forventet. Det var en slags wake-up-call, siger han. Siden har han ikke set sig tilbage, og megahittet ”Budapest” kører nærmest på repeat på alle danske radiostationer.

Se hele interviewet med George Ezra i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter